Vimpelin kunnanhallitus 24.5.: Kylien kehittämisrahalla elinvoimaa kuntiin

Kirkonkylän kyläyhdistys sai kehittämisrahaa leikkikentän kunnostukseen.
HUHTIKUUN aikana oli haettavissa kunnan kylien kehittämisraha, jota varattiin jaettavaksi 30 000 euroa.

Kunnanhallitus myönsi tukea seuraavasti: Vimpelin Kirkonkylän Kyläyhdistykselle  1 400 euroa leikkikentän aidan kunnostukseen ja maalaukseen, pintahiekan lisäykseen sekä ympäristön siistimiseen, Hallapuron Kyläseuralle 3 500 euroa kylätalon eteisen/keittiön lattian korjaaminen, Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseuralle 2 000 euroa kylätalon ympäristön maisemointiin, Sääksjärven Kyläseuralle 1 400 euroa lämpökaappiin kylän keskustaan sijoitettavalle sydäniskurille, Sääksjärven Nuorisoseuralle 3 108 euroa  Nuorisoseuran talon lavan lattian vahvistamiseen ja valaistuksen parantamiseen sekä kolmen pöytäpelin hankintaan, Sääksjärven Työväenyhdistys Kipinälle 3 185 euroa työväentalon salaojitukseen, katoksen ja portaiden tekoon, Hallapuron Metsästysseuralle 3 500 euroa 20 neliön kodan rakentamiseen, Vimpeli Seuralle 5 600 euroa Koskelan kentän ja jokiranta-alueen kunnostamiseen urheilu- ja virkistyskäyttöön, Lund nro 3 hoitokunnalle 800 euroa ranta-alueelle tulevaan grillikotaan kalusteineen ja venepaikkojen raivaukseen sekä SF-Caravan Vieresniemi ry:lle 5 000  euroa Vieresniemen alueen pihavalaistuksen ja sähköpaikkojen rakentamiseen. Useimmille hakijoille myönnettiin 70 haetusta summasta.

Aiemmin kunnanhallitus on päättänyt, että Hallapuron kyläseuralle maksetaan 1 400 euroa käytettäväksi katuvalojen ylläpitokuluihin kylien kehittämisrahasta.

MAAN OMISTAJAN pyynnöstä Lakeaharjun laella toteutetaan luonnonmuistomerkin rauhoittaminen ja alueen suojelu. Alue on yhteensä 298 neliötä, mikä on merkitty maastoon punaisin nauhoin. Luonnonsuojelulain mukaan rauhoittamisesta päättää viranomainen tai laitos, jonka hallinnassa olevalla alueella luonnonmuistomerkki sijaitsee. Rauhoitetun luonnonmuistomerkin vahingoittaminen tai turmeleminen on kielletty.

PERHON Kokkonevan tuulivoimapuiston yva-ohjelmasta ei kunnanhallituksella ole huomautettavaa.  Hankealueesta on Perhon keskustaan noin kolme kilometriä pohjoisen suuntaan ja 27 kilometriä Vimpelin keskustaan sekä noin 10 km Vimpelin ja Perhon väliselle rajalle. Alueesta suurin osa on metsätalousmaata, mutta alueelle sijoittuu myös turvetuotantoalueita ja peltoalueita. Alueen pinta-ala on noin 3 300 hehtaaria. Puiston ulkoinen sähkönsiirto sijoittuu Perhon, Alajärven ja Vimpelin alueille. Hankealueelle suunnitellaan 38 tai 45 tuulivoimalan kokonaisuutta. Voimaloiden kokonaiskorkeus on 300 metriä ja yksikköteho 6–10 MW.

KUNNANHALLITUS päätti, että hallintosäännön muuttamisesta pidetään ylimääräinen hallituksen kokous 31 toukokuuta ennen sen lopullista esitystä kunnanvaltuustolle.

MAAKUNNAN työllisyyskatsauksen mukaan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Vimpelissä oli 6,8 prosenttia, kun se helmikuulla oli 7,5 prosenttia.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.