Koronarokotteelle pääsevät nyt Kauhavalla ja Evijärvellä kaikki 45-vuotiaat ja sitä vanhemmat

Molempien riskiryhmien rokotukset ovat varattavissa yli 16-vuotiaille.

LAUANTAISTA 8.5. lähtien koronarokotukseen voivat varata ajan kaikki 1976 syntyneet tai sitä vanhemmat Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueen asukkaat.  

–Uutena ikäryhmänä rokotusvuoroon tulevat vuosina 1976‒1967 syntyneet. Edelleen rokotetaan rinnalla myös kaikkia tätä vanhempia ikäluokkia sekä molempiin riskiryhmiin kuuluvia yli 16-vuotiaita, johtava ylilääkäri Heidi Ojala täydentää.  

Aika koronarokotukseen varataan netistä Hyvis.fi-sivustolta. Rokotustilaisuuksia järjestetään sekä Kauhavan hyvinvointikeskuksessa että hyvinvointiasemilla Alahärmässä, Ylihärmässä, Evijärvellä sekä Kortesjärvellä. Asiakas voi varata ajan mihin tahansa toimipisteeseen asuinpitäjästä riippumatta.  

Kaikki alle 65-vuotiaat saavat Pfizerin tai Modernan koronarokotteen. Yli 65-vuotiailla on mahdollisuus varata aika joko AstraZenecan tai Pfizerin rokotustilaisuuteen.  

–Hyvikseen avataan uusia aikoja aina sitä mukaa, kun saapuvien rokote-erien määrästä saadaan vahvistus. Mikäli missään toimipisteessä ei hetkellisesti ole vapaita aikoja, tilanne kannattaa käydä Hyviksessä tarkistamassa muutaman päivän kuluttua uudelleen, Ojala vinkkaa.  

Jotta jokainen rokotusvuorossa oleva saisi rokotteensa mahdollisimman sujuvasti, Ojala muistuttaa kuntalaisia siitä, että omat menot tulisi järjestää niin, että varatulle rokotusajalle pääsee saapumaan.  

Sairastapauksissa (esimerkiksi kuume tai vatsatauti) rokotusaika tulee kuitenkin luonnollisesti perua. Ajan voi perua itse Hyviksessä kahta vuorokautta ennen rokotusta. Perumisen jälkeen on mahdollista varata uusi aika. Muissa tapauksessa ajan peruminen tehdään poliklinikan ajanvarausnumeroon 06-2412 4553 (ma‒pe klo 8‒15).  

Mikäli koronarokotteen ajanvaraus ei teknisistä syistä johtuen onnistu Hyviksen kautta, ajan voi varata puhelimitse numerosta 06-2412 4545.  

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.