Järviseudulle useita kulttuuriapurahoja; Maasalolle kulttuuripalkinto

Antti Maasalo sai Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahaston vuoden 2021 kulttuuripalkinnon. Kuva Maasalon Suokonmäellä pidetystä taidenäyttelystä.

Rahasto sai hakuaikana yhteensä 504 hakemusta, joiden yhteenlaskettu summa oli 8,4 miljoonaa euroa. Myönnettyjen apurahojen keskikoko on noin 13 000 euroa. Myönnetyistä apurahoista taiteen osuus on puolet ja tieteen osuus noin kolmannes. Lastenkulttuurin osuus oli tänä vuonna 15 prosenttia. Loput kohdistuvat kotiseututyöhön. Lasten ja nuorten eriarvoistumista ehkäisevään toimintaan myönnettiin yli 50 000 euroa.

Toinen rahaston kärkihankeapurahoista myönnettiin Järvilakeuden kansalaisopiston kannatusyhdistys ry:lle Kankurikisällit-hankkeen toteuttamiseen. Hankkeen tarkoituksena on säilyttää ja siirtää kankuriperinnettä seuraaville sukupolville. Toteutuksessa tullaan huomioimaan myös lasten ja nuorten osallistaminen perinteen jatkajina. Apuraha on 20 000 euroa.

26 000 euron apurahan sai viisi alueen visuaalista taiteilijaa, heidän joukossaan alajärveläinen taidemaalari Elina Försti. Muusikko Mikael Björklöf (Micke Björklöf) Kauhavalta sai niin ikään taiteelliseen työskentelyyn 26 000 euroa. Psykologian maisteri Satu Halonen, Alajärveltä sai terapeutin kehoaistien merkitystä yhteistyösuhteen muodostumisessa psykoterapiassa käsittelevään väitöskirjatyöhön 13 000 euroa, musiikin kandidaatti Antti Järvelä Kauhavalta Kauhavan alueen talonpoikaiskulttuurin soittoperinnettä käsittelevään taiteelliseen työskentelyyn 11 000 euroa ja kasvatustieteen tohtori Kati Keski-Mäenpää Soinista Järvi-Pohjanmaan koululaisten tarinoita käsittelevään kirjalliseen työskentelyyn 13 000 euroa.

Filosofian maisteri Maaria Koivula-Talkkari, teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK Linda Huhtaluhta ja musiikkipedagogi AMK Satu Lumiaho Kauhavalta saivat 19 500 euroa monitaiteellisen esityskiertueen toteuttamiseen Järviseudun hoivakodeissa ja kehitysvammaisten yksiköissä. Alajärveläinen tanssinopettaja Anne Välisaari työryhmineen sai Päät ja hännät -sanatanssiseikkailun toteuttamiseen 12 000 euroa.

Lappajärveläisten agrologi, green care asiantuntija Krista Savolan ja metsätalousinsinööri, metsäpedagogi ja ympäristökasvattaja Hanna Honkaniemen MetsäStyle -kirjan työstämiseen myönnettiin 6 000 euron apuraha. Kirja esittelee persoonallisella tyylillä Järviseudun luontokohteita ja uudenlaista tapaa retkeillä leikkimielisyys ja elämyksellisyys edellä.

ETELÄ-POHJANMAAN kulttuurirahaston vuoden 2021 kulttuuripalkinto myönnetään kuvanveistäjä Antti Maasalolle. Lehtimäellä asuva Maasalo on tehnyt pitkän uran kuvanveistäjänä. Palkintolautakunnan mukaan hänet tunnetaan erityisesti omaperäisistä kineettisistä veistoksista, joille on tunnusomaista ilo, leikkisyys ja yhteys luontoon. –Hänen teoksensa kestävät kulutusta ja lukemattomia katselukertoja, lasten leikkiveistokset jopa kiipeilyä, kieppumista ja pomppimista. Maasalon vahvuus on hänen kyvyssään luoda yhteys ympäröivään luontoon ja yleisöönsä, palkintolautakunta kiittää.

Kulttuuripalkinnon arvo on 15 000 euroa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.