Leikkien lähelle luontoa — Kevätkalenterista tekemistä evijärveläisperheille

Julkaistu:

Kategoria:

,

VALTAKUNNALLISTA leikkipäivää vietetään tänä vuonna jo kuudetta kertaa. Leikkipäivä kutsuu aikuisia ja lapsia viettämään kiireetöntä aikaa yhdessä leikin merkeissä.

Leikkipäiväviikkoa vietetään viikolla 16 eli 19.–24. huhtikuuta. Teemana on ”Leikkien lähelle luontoa”. Sillä halutaan nostaa esiin luonnon ja lähiympäristön merkitys leikissä.

EVIJÄRVELLÄ leikkipäivä toteutetaan perheiden kevätkalenterina 19. huhtikuuta–31. toukokuuta välisenä aikana.

Kevätkalenteri sisältää perheille omatoimista tekemistä niin kotipihassa kuin Evijärven ulkoilureiteillä ja laavuillakin. Lisäksi kalenterista löytyy askartelu-, kylvö- ja nikkarointitehtäviä, joihin on saatavilla rajoitetusti tarvikepaketteja.

Särkikylän ja kirkonkylät koulut, päiväkoti ja perhepäivähoitajat jakavat kalenterin oppilaille ja lapsille 19.–24.4. Yläkoululaiset saavat hakea sen tukioppilailta. Lisäksi kalenteri on noudettavissa tuona aikana myös kirjastosta, ja se on ladattavissa MLL:n Evijärven paikallisyhdistyksen Facebook-sivuilta.

–Tehtäviin tarkoitettuja tarvikepaketteja voi noutaa Pihlajarinteen kerhohuoneelta osoitteesta Kirkkotie 32 perhekahvilan aukioloaikoina keskiviikkoisin 21.4. kello 9.30–11.30 ja 28.4. kello 16.30–18.30, Jenni Hanka Evijärven MLL:ltä kertoo. –Myös kevätkalentereita on jaossa perhekahvilassa.

Perheiden kevätkalenterin palauttaneiden kesken arvotaan ulkopelisettejä.

–Arvontaan osallistuminen ei edellytä kaikkien kevätkalenterin tehtävien tekoa. Mukaan arvontaan pääsee palauttamaan kalenterin 4. kesäkuuta mennessä kirjastossa sijaitsevaan postilaatikkoon, Hanka kertoo.

KALENTERIN valmisteluihin on osallistunut monta paikallista yhdistystä ja toimijaa yhteistyössä MLL:n kanssa. Toteutuksessa olivat mukana Evijärven Lions Club, Lions Ladyt, kirkonkylän koulun vanhempainyhdistys, Aki Saukkokangas, Evipartio, Evijärven taivastelijat, Evijärven Urheilijat, urheiluseuran yleisurheilu- ja palloilujaostot, 4H sekä kunnan liikunta- ja nuorisotoimi.

Juttua muokattu 13.4.: Seurakunta-sana otettu pois jutun viimeisestä kappaleesta.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.