Aisapari sai rahoitusta siirtymäkaudelle

Yksi Aisaparin rahoituksella toteutettu projekti oli Kraatterijärven opastehanke, jossa pystytettiin heijastavat viitat Leipätien vaellusreitille. Kuva: Aisapari

EU-KAUSIEN vaihdos ei aiheuta katkosta Leader-tukeen. Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmät saivat Maa- ja metsätalousministeriöltä mukavan potin vuosille 2021–2022.

Hankkeita voidaan rahoittaa reilulla 13 miljoonalla eurolla. Julkisen tuen osuus tästä on 8,5 miljoonaa euroa, josta kunnat rahoittavat 20 prosenttia. Rahaa on haettavissa Aisaparin, Liiverin, Kuudestaan ja Suupohjan Leader-ryhmien alueilla monipuolisesti yritystukiin sekä palvelujen ja kylien kehittämiseen.

Leader Aisaparilta julkista rahoitus osuutta on myönnettävissä yritys- ja kehittämishankkeille noin 3,1 miljoonaa. Seuraava hakujakso Aisaparilla päättyy toukokuun lopussa.

OHJELMAKAUDELLA 2014–2020 Leader-tukea on Etelä-Pohjanmaalla myönnetty tähän mennessä yhteensä 35,1 miljoonaa euroa 1 176 hankkeelle.

506 eteläpohjalaisyritystä on saanut Leader-rahaa toiminnan käynnistämiseen, kehittämiseen ja laajentamiseen sekä investointeihin.

Yritysryhmä- ja elinkeinollisia kehittämishankkeita sekä yleishyödyllisiä hankkeita on toteutettu 670 kappaletta.

Yhdistysten, säätiöiden ja kuntien yleishyödyllisillä kehittämis- ja investointihankkeilla on parannettu maaseudun palveluita ja harrastusmahdollisuuksia, toteutettu virkistysalueita ja lisätty asukkaiden yhteisöllisyyttä.

AISAPARIN alueella eli Alajärvellä, Evijärvellä, Lappajärvellä, Lapualla ja Vimpelissä on tällä ohjelmakaudella rahoitettu 331 hanketta. Tukea on tähän mennessä myönnetty kaikkiaan 12,3 miljoonaa euroa.

Toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää on iloinen alueen toimijoiden aktiivisuuteen.

–Viime hallituksessa tehtiin jälleen toistakymmentä yritystukipäätöstä ja saman verran yhteisöjen kehittämis- ja investointihankkeita. Talkootyötä hankkeissa on tehty tähän mennessä yli 60 henkilötyövuoden verran.

Ryhmien yhteisillä hankkeilla haetaan vauhtia valokuidun rakentamiseen ja kulttuurimatkailun kehittämiseen.

AISAPARIN kevätkokous pidetään hybridinä 29.4. iltaseitsemältä alkaen.

Evijärven kunnantalolla kokoonnutaan koronaohjeistuksia noudattaen ja lisäksi on mahdollisuus osallistua Teams-sovelluksen välityksellä.

Järjestelyjen vuoksi on kokoukseen ennakkoilmoittautuminen, joka onnistuu verkossa osoitteessa bit.ly/Aisapari2904 tai sähköpostilla henkilöstölle.

Ilmoittautumisia pyydetään 28.4. mennessä. Kokouslinkki etäosallistujille lähetetään kokouspäivänä 29.4.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.