Etelä-Pohjanmaalla todettiin pääsiäisenä kaikkiaan 13 koronatartuntaa

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin tiistaina kaksi uutta koronavirustartuntaa. Pääsiäisen aikana 1.4.-6.4. tartuntoja todettiin kaikkiaan 13. Suurimpia tartuntaketjuja alueella ovat olleet tuulivoimatyömaa Teuvalla ja Huhtalan päiväkoti Seinäjoella. Tartuntojen kokonaismäärä on 752.

Viime viikolla todetuista tartunnoista eniten 22 % oli perhepiiristä saatuja tartuntoja. Ulkomailta saatujen tartuntojen osuus oli 19 %, kuten myös työpaikoilta saatujen tartuntojen osuus.

Maaliskuussa todettujen tartuntojen kokonaismäärä oli hivenen edellisiä kuukausia korkeampi eli 115. Ilmaantuvuusluku on lievästi noussut viimeisen viikon aikana ja on tällä hetkellä 22,8/100 000 asukasta.

Osastohoidon tarve on vähentynyt. Keskussairaalassa ei ole hoidossa koronaviruspotilaita ja alueen terveyskeskuksissakin vain muutama.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 94 274. Viime viikolla tehtiin yhteensä 2115 koronatestiä. Muuntoviruksen aiheuttamia tartuntoja on tämän vuoden aikana todettu yhteensä 124, niistä valtaosa niin sanottua UK-varianttia.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.