Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija -kilpailu järjestetään viidennen kerran – Palkintona näyttely ja residenssi Nelimarkka-museossa

VUODEN nuori eteläpohjalainen taiteilija -kilpailu on vakiinnuttanut asemansa maakunnassa. Se järjestetään tänä vuonna jo viidennen kerran.

–Kilpailulla pyritään antamaan nostetta ja julkisuutta eteläpohjalaiselle kuvataiteelle sekä tuomaan esille uusia nuoria eteläpohjalaisia kuvataiteilijoita, kertoo kehittämisasiantuntija Tuija Ahola Etelä-Pohjanmaan liitosta.

Kilpailu on toteutettu aikaisemmin vuosina 2015–2017 ja 2019. Kokemukset ovat olleet hyviä, joten kilpailun jatkuminen on perusteltua. Kilpailu järjestetään nyt joka toinen vuosi, ja viime vuonna oli välivuosi.

Vuoden 2019 nuori eteläpohjalainen taiteilija oli Tuomas Linna. Hänen sukujuurensa ovat Alavudella. Yleisön suosikki oli kauhavalaissyntyinen Emma Peura.

KILPAILUUN voivat osallistua kaikki vuonna 1986 syntyneet tai sitä nuoremmat Etelä-Pohjanmaan maakunnassa asuvat tai sieltä kotoisin olevat kuvataiteilijat tai kuvataiteilijan ammattiin opiskelevat. Kilpailuun voi osallistua kaikilla kuvataidelajeilla.

Vuoden taiteilijan valitsee tuomaristo, jossa ovat jäseninä museotoimenjohtaja Elina Alkio Nelimarkka-museosta, museolehtori Kirsi-Maria Tuomisto Lapuan taidemuseosta, näyttelykoordinaattori Sanna Karimäki-Nuutinen Seinäjoen taidehallista, kehittämisasiantuntija Tuija Ahola Etelä-Pohjanmaan liitosta sekä edustaja Pohjalaisesta taiteilijaliitosta.

Kilpailu käydään kahdessa osassa. Tuomaristo valitsee osallistujista 3–6 finalistia kilpailuun lähetettyjen kuvien perusteella syyskuussa 2021. Finalistit ja heidän työnsä esitellään verkkonäyttelynä 4.10.–29.10.2021.

–Tuomaristo valitsee voittajan ja yleisö äänestää oman suosikkinsa finalistien joukosta verkkonäyttelyn aikana, museotoimenjohtaja Elina Alkio lisää.

Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija ja yleisön suosikki julkistetaan 4.11.2021 Etelä-Pohjanmaan maakuntajuhlan yhteydessä.

VOITTAJA saa palkinnoksi yhden kuukauden residenssimahdollisuuden Nelimarkka-museon, Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseon, residenssissä Alajärvellä, näyttelyn Nelimarkka-museossa, näyttelykatalogin, stipendin ja verkkonäyttelyn.

Myös finalistit saavat palkinnoksi yhteisen verkkonäyttelyn 4.10.–29.10.2021 välisenä aikana. Yleisön suosikki saa palkinnoksi stipendin ja oman verkkonäyttelyn.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.