Ison jääkarusellin sahaus käyntiin torstaina

Jään sahaaminen on raskasta ja märkää puuhaa. Kuvat: Eija Pippola

Torstaina aamulla Kivitipun aamiaispöydässä Janne Käpylehto kertoi, kuinka suuren karusellin sahausurakka päräytetään käyntiin. Sahaustiimit aloittivat urakan kello kymmenen jälkeen ja jo tunnin kuluttua sahat olivat leikanneet aimo matkan jäätä auki karusellin kehältä. Lappajärven ympäryskuntien johtajat olivat sahausoperaatiossa yhtenä tiiminä. Lappajärven Sami Alasara oli niin uppoutunut työhönsä, ettei sanoja paljoa vaihdettu. Vimpelin Leijonamieli sahasi jäätä veden kastellessa miehen lumipuvun läpimäräksi. Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivusen kanssa ehdittiin muutama sana vaihtaa ja yhdessä tuumin mietittiin aamun hiihtokeliä.

–Täytyy ottaa kartta ja kompassi mukaan, jos huomenissa on näin runsaasti usvaa jäällä. Kiintopisteitä jäällä, kun on vähänlaisesti, Koivunen tuumailee. Hän lisää vielä, että sukset on liisteröity vallitsevan kelin vuoksi.

Miesten hiihtolenkki Lappajärven ympäri starttaa aamulla näillä näkymin 07:30 Kivitipun rannasta. Kivitipusta kohti Vimpeliä ja ensimmäistä huoltopaikkaa Isoniemen venesatamaa.

Jäällä karusellin sahausurakkaa kuvaamassa oli kotimaisten medioitten lisäksi Saksan Yleisradion tiimi. Urakka on raaka, mutta sisulla ja kovalla yrityksellä karuselli pyörii varmasti.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.