Tavoitteena kouluttaa sata uutta teollisuuden osaajaa Pohjanmaalle

Työelämäyhtiö Barona, Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu sekä Etelä-Pohjanmaan ely-keskus ja te-toimisto käynnistävät Metallimestarit-koulutusohjelman. Ohjelma käynnistyy Etelä-Pohjanmaalla, mutta saattaa laajentua myös Pohjanmaalle ja Keski-Pohjanmaalle.

TYÖELÄMÄYHTIÖ Barona, Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu sekä Etelä-Pohjanmaan ely-keskus ja te-toimisto käynnistävät Metallimestarit-koulutusohjelman. Ohjelma käynnistyy Etelä-Pohjanmaalla, mutta saattaa laajentua myös Pohjanmaalle ja Keski-Pohjanmaalle.

Tavoitteena on kouluttaa seuraavan noin 12 kuukauden aikana jopa sata teollisuuden osaajaa alueen yritysten tarpeisiin.

Metallimestarit-ohjelmaa tukee Teknologiateollisuus ry. Neuvottelut yritysten kanssa ovat yhä kesken mutta mukana on jo nyt noin kymmenen yritystä, mukaan lukien KJH-Comp, Ferrum Steel ja Kpa Unicon.

Koronapandemian heikentämästä työmarkkinatilanteesta huolimatta Etelä-Pohjanmaalla on merkittävä osaajapula. Työ- ja elinkeinoministeriön tilastojen mukaan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli joulukuussa 2020 Etelä-Pohjanmaalla Manner-Suomen toiseksi alhaisin.

–Pohjanmaan teollisuusyritysten liiketoiminta on vaikean viime vuoden jälkeen lähtenyt tammikuussa reippaaseen kasvuun. Työpaikkoja on auennut kymmenittäin mutta yrityksistä on tullut erittäin vahva signaali, että osaajia ei löydy. Alueelle tarvitaan muun muassa hitsaajia, särmääjiä ja koneistajia, joilla on ajantasainen osaaminen sekä valmiudet oppia uutta. Tänä päivänä esimerkiksi koneistajan on tunnettava robotiikkaa sekä ohjelmointiakin, toteaa Baronan koulutusjohtaja Ari Lähteenmäki.

OHJELMA tarjoaa laajan valikoiman väyliä työelämään: rekrytointi-, oppisopimus- ja täsmäkoulutuksia. Koulutukset kestävät enimmillään viisi kuukautta.

Koulutusohjelman on alun perin konseptoinut Barona yhdessä Etelä-Pohjanmaan ely-keskuksen, Etelä-Pohjanmaan te-toimiston, Sedun ja Teknologiateollisuus ry:n kanssa. Barona vastaa projektinjohdosta, kouluttajat tulevat Sedulta. Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksena.

–Meille on tärkeää löytää sellaiset kumppanit, jotka tuntevat työmarkkinoiden ja yritysten ajankohtaiset tarpeet. Suunnittelemme koulutuksia työntekijöiden osaamisvaatimusten mukaisesti ja kehitämme opettajien osaamista vastaamaan vaatimuksia, toteaa Sedu Education Oy:n liiketoimintapäällikkö Joona Aro.

Edellisellä ohjelmakaudella vuosina 2016–2018 koulutettiin 114 metallialan osaajaa, joista vain 12 oli työttömänä joulukuussa 2020. Työllistäviä yrityksiä oli mukana 40.

–Metallimestarit-toimintatapa mahdollistaa hyvin joustavat yritys- ja työnantajalähtöiset koulutussisällöt opiskelijoiden työ- ja koulutuskokemukset huomioiden. Metallimestareissa toteutettu koulutus on ollut erittäin tuloksekasta, sanoo Etelä-Pohjanmaan ely-keskuksen kehittämispäällikkö Marjut Leppänen.

METALLIMESTARIT-OHJELMAN laajentumisesta Pohjanmaalle ja Keski-Pohjanmaalle päätetään alkuvuoden aikana.

Haku koulutusohjelmaan on käynnistynyt.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Mikko Huhtala.

Itsenäinen Suomi

SUOMEN itsenäistyminen oli tapahtumasarja, jonka tuloksena Venäjän keisarikuntaan vuodesta 1809 lähtien kuulunut autonominen suuriruhtinaskunta vuonna

Karikkolaisia joulutunnelmissa: Antti Purola, Katja Kujala, Kaisa Perälä ja Maija Perälä.

Karikko laulaa taas joulutunnelmaa

KULTTUURIYHDISTYS Karikko ry:n perinteisiin kuuluu joululaulukierros Lappajärven palvelukodeissa. Tänä vuonna on vuorossa seitsemäs kerta: koronan

Mikko Huhtala.

Itsenäinen Suomi

SUOMEN itsenäistyminen oli tapahtumasarja, jonka tuloksena Venäjän keisarikuntaan vuodesta 1809 lähtien kuulunut autonominen suuriruhtinaskunta vuonna

Karikkolaisia joulutunnelmissa: Antti Purola, Katja Kujala, Kaisa Perälä ja Maija Perälä.

Karikko laulaa taas joulutunnelmaa

KULTTUURIYHDISTYS Karikko ry:n perinteisiin kuuluu joululaulukierros Lappajärven palvelukodeissa. Tänä vuonna on vuorossa seitsemäs kerta: koronan

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.