Järvi-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan koronatilanne on muuta Suomea parempi; hiihtolomat lisäävät riskiä tartuntojen lisääntymiseen

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä tiedotti torstaina, ettei alueen asukkailla ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja. Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on todettu koko epidemian aikana 136 koronatartuntaa.10.-16.2. koronanäytteitä otettiin 123 kappaletta.

Muualla Suomessa asuva henkilö oli tullut vierailulle perheensä luokse viime viikonloppuna. Hän oli ennen saapumistaan tietämättään altistunut koronapositiiviselle henkilölle. Tästä tiedon saatuaan hän oli hakeutunut alueellamme koronatestiin. Testi osoittautui positiiviseksi, ja henkilön lähipiiri Alajärvellä on asetettu karanteeniin. Tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on yhteensä 11 henkilöä eristyksissä tai karanteenissa.

Tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan koronatilanne on muuta Suomea parempi. Hiihtoloma-aika lähestyy, ja ihmisten liikkuvuus Suomen sisällä tulee lisääntymään tulevien viikkojen aikana, mikä muodostaa merkittävän riskin koronatilanteen heikkenemiselle alueellamme, toteaa pandemiajohtoryhmä. Liikkumista maakunnan ulkopuolelle on syytä harkita tarkoin. Mikäli se on välttämätöntä, pandemiajohtoryhmä kehottaa ihmisiä noudattamaan erityistä varovaisuutta ja huolehtimaan turvaetäisyyksistä, kasvomaskien käytöstä ja hyvästä käsihygieniasta.

KAIKKI todettuja tai epäiltyjä COVID-19-potilaita hoitavien vuodeosastojen, infektiovastaanoton ja koronanäytteenottojen henkilökunta Järvi-Pohjanmaan perusturvassa on rokotettu,ja he ovat saaneet myös tehosterokotteen. Tehostetun asumispalveluyksiköiden iäkkäät asukkaat on rokotettu. Noin 85 prosenttia ikäihmisten tehostetun asumispalveluyksiköiden henkilökunnasta on saanut ensimmäisen rokotusannoksen. Tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaan alueella on rokotettu 711 henkilöä (n. 4,5% alueen asukkaista). Tämän viikon aikana on rokotettu yli 80-vuotiaita henkilöitä, sekä heidän samassa taloudessa asuvia omaishoitajia. Myös yli 80-vuotiaiden kanssa samassa taloudessa asuvat 70-79-vuotiaat (1951 syntyneet ja sitä vanhemmat) voivat varata ajanpuhelimitse koronarokotteen ottamista varten. Ohjeet ajanvaraukseen löytyvät yli 80-vuotiaalle lähetetystä kirjeestä. Ensi viikolla yli 80-vuotiaiden rokotukset jatkuvat.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 1.3.2021 asti. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen Opetus-ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki jatkoi suosituksiensa voimassaoloa 1.3.asti koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Heidän antamiensa suositusten ja Järvi-Pohjanmaan alueen epidemiatilanteen perusteella pandemiajohtoryhmä on päätynyt antamaan alueen asukkaille suosituksen 10 hengen kokoontumisrajoituksesta. Alajärven ja Vimpelin koulujen aamu-ja iltapäivätoiminnassa otetaan käyttöön poissaoloihin perustuvia maksuvapautuksia. Näin pyritään tarjoamaan aamu-ja iltapäivätoiminta vain sitä ehdottomasti tarvitseville, ja pitämään ryhmät mahdollisimman pieninä. Sivistystoimi tiedottaa asiasta tarkemmin.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.