Evijärveläisväriä Talent Suomen uudella kaudella

Kangoo Power Teamiin kuuluvat (vasemmalta oikealle) Niina Mäki Kouvolasta, Triin Eller Salosta, Elina Herne Turusta, Julia Kaljunen Turusta, Veronica Deac Turusta, Tiia Viiperi Evijärveltä, Satu Rautanen Sastamalasta ja Sara Smeds Porvoosta. Kuva: Kangoo Power Team / Ave Peenar

Julkaistu:

Kategoria:

,

SUNNUNTAINA alkaneella uudella MTV3:n Talent Suomi -televisio-ohjelman kaudella nähdään evijärveläinen Tiia Viiperi.

Viiperi kuuluu Kangoo Power Team -nimiseen ryhmään, joka osallistui kykykilpailuun näyttävällä Kangoo Jumps -hyppykenkäesityksellään. Hänet tunnetaan ympäri Järviseutua hänen ohjaamistaan Kangoo Jumps -tunneista, joissa kuntoillaan samanlaisilla jousitetuilla kengillä.

Muut ryhmän jäsenet ovat Varsinais-Suomesta ja Hämeestä. Siihen kuuluvat Sara Smeds Porvoosta, Satu Rautanen Sastamalasta, Veronica Deac, Julia Kaljunen ja Elina Herne Turusta, Triin Eller Salosta ja Niina Mäki Kouvolasta. Lähes kaikki heistä toimivat Kangoo Jumps -ohjaajina omissa kotikunnissaan.

OSA Talent Suomen jaksoista on kuvattu etukäteen, ja myöhemmin siirrytään livelähetyksiin.

Kangoo Power Team kävi ohjelman kuvauksissa Hämeenlinnassa syyskuussa.

–Meidän esityksessä teemana oli tuli. Sen mukaan valitsimme myös musiikin, puvut ja meikin, Viiperi paljastaa.

Hän kertoo, että kuvaukset olivat kokemuksena jännittävät mutta mielenkiintoiset.

–En ole koskaan aiemmin päässyt katsomaan, miltä tv-ohjelman kuvaaminen tuolta lavan takaa näyttää. Erityisesti haastattelut kameroiden edessä olivat jännittäviä, ja oikeita sanoja ei kauaa ehtinyt miettimään.

TIIMI kasattiin kesällä hyvin nopeasti nimenomaan Talent-ohjelmaa varten.

–Veronica Deac on Kangoo Jumpsin maahantuoja ja kouluttaja. Hän alkoi kasaamaan joukkuetta viime kesänä, kun hänelle vinkattiin, että tämä voisi olla hyvä juttu meille tuoda lajia esille. Ensimmäiset harjoitukset oli heinäkuussa.

Mitään jatkoa ryhmä ei ole vielä edes miettinyt. Ensin katsotaan, miten kisassa käy.

–Haasteena meillä on pitkät välimatkat, joten kun tämä kilpailu on ohi, niin vähän aikaa täytyy vetää henkeä ennen uusia projekteja. Täältä Evijärveltä kun lähtee treeneihin, niin 800 kilometriä tulee joka kerta auton mittariin.

VIIPERI itse on harrastanut Kangoo Jumps -lajia reilut kolme vuotta, joista kaksi ja puoli hän on toiminut ohjaajana.

–Tämä on niin älyttömän hauskaa, tehokasta ja kokonaisvaltaista treeniä, että huomasin heti ensimmäisellä kerralla, että tämä on mun juttu.

Hän sanoo, että vaikka kengillä tehtävät liikkeet voivat näyttää helpoilta, sitä ne eivät todellakaan ole.

–Varsinkin sellaiset kohdat, joissa täytyy olla paikallaan, ovat erityisen haasteellisia johtuen kengän pohjan kaarevuudesta. Kenkä painaa noin kaksi kiloa, ja sen liikuttaminen nopeasti vaatii lihaskuntoa ja hapenottokykyä.

KANGOO Power Teamin esitys nähdään televisiossa 28. helmikuuta.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA