Vimpelin yhdistykset, nyt on avustuksia jaossa

Moni vimpeläinen yhdistys kokoontuu Nuorisotalolla. Arkistokuva.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Kunnassa haluamme parantaa tiedottamista, totesi kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli. Hän sanoi, että paljon tapahtumia, kuten kerhoja ja talkoita jää saavuttamatta yleisöään puutteellisen tiedottamisen vuoksi. Käytössä ei ole ollut yhtä yhteistä alustaa, johon tapahtumia olisi ilmoitettu. EP-kalenteriin merkityt tapahtumat tulevat näkyville kunnan kotisivuille. Kalenteri on ilmainen.

–Kun kaikki tapahtumat näkyvät täällä, voidaan varmistaa, ettei tapahtumiin tule päällekkäisyyksiä, sanoi vapaa-aikasihteeri Ari Takala.

Samalla ne nousevat Järviseudun Sanomien kotisivun tapahtumakalenteriin, ja näkyvät yli kuntarajojen.

KUNTA jakaa vuoden aikana  85 600 euroa toimijoille, jotka tuottavat tapahtumia ja toimintoja tai edistävät kylien elinolosuhteita. Vapaa-aikalautakunta jakaa liikuntapalveluiden yleis- (5 500 euroa) ja kohdeavustuksia (3 000), nuorisopalveluiden yleis- (2 000) ja kohdeavustuksia (2 500) sekä kulttuuripalveluiden osalta kohdeavustuksia (18 600). Lisäksi kunnanhallitus myöntää yleishallinnon yleisavustuksia (24 000) sekä kylien kehittämisrahaa.

–Viime vuosina nuorispalveluiden avustusten hakijoita on ollut todella vähän. Toivoisin, että niitä tulisi lisää, kertoi Takala. –Tässä olisi oiva paikka järjestää nuorille tekemistä tai tapahtumaa.

Kulttuuripalveluissa rahaa on jaossa enemmän, koska kulttuuripalveluiden tuottaminen on kunnassa ulkoistettu kolmannelle sektorille, mutta myös yksityiset voivat hakea rahaa tapahtumien järjestämiseen.  Viime vuonna jaettiin noin 10 000 euroa, eli rahaa jäi jakamatta.

Kylien kehittämisrahaa lukuun ottamatta avustuksia voi hakea 28. helmikuuta saakka kunnan kotisivulta löytyvällä sähköisellä lomakkeella, jonka voi tarvittaessa tulostaa ja palauttaa täytettynä kirjaamoon. Määräajan jälkeen tulleita hakemuksia ei käsitellä.

KYLIEN kehittämisraha, 30 000 euroa, tulee haettavaksi huhtikuussa niin, että se olisi kesällä käytettävissä. Sillä tuetaan kylien hankkeita, pieniä investointeja ja toimintoja, jotka lisäävät kylien veto- ja elinvoimaa.

Myös Aisaparilla on käynnissä haku isompiin avustuksiin, vinkkasi Aisaparin Eeva Arpala. Seuraavat haut ovat toukokuussa ja syyskuussa.

Seuraavaa yhdistysiltaa kaavailtiin pidettäväksi viimeistään ensi vuonna Lakis Areenalle.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.