Nyrkin koronasuositukset jatkuvat

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki päätti kokouksessaan 1.2. jatkaa aikaisempia suosituksiaan 28.2. asti. Suositusten jatkaminen perustuu siihen, että olemme edelleen kiihtymisvaiheessa ja useissa ympärillä olevissa maakunnissa tilanne on mennyt huomattavasti huonompaan suuntaan, joka heijastunee myös Etelä-Pohjanmaan tilanteeseen. Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki esittää Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle nykyisten suositusten jatkamista.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on 524 todettua koronavirustartuntaa, joista tammikuussa todettiin 101 tartuntaa. Neljäntoista vuorokauden ilmaantuvuus 24,9/100 000 (48 tapausta), seitsemän vuorokauden ilmaantuvuus 15,5/100 000 (30 tapausta). Positiivisten koronanäytteiden osuus sairaanhoitopiirin alueella on viimeisen viikon sisällä ollut 1,1%. Tehtyjen koronatestien määrä on noussut.

Sairaanhoitopiirissä on eletty kiihtymisvaiheessa marraskuun lopulta lähtien.

Sairaanhoitopiirin alueella on tällä hetkellä monenlaisia tartuntaketjuja. Tartuntoja on sekä ukomailta että muualta Suomesta. On myös epäselviä tartuntalähteitä.

Karanteenissa olevien sairastuneiden osuus on 43%. Lähteet jakaantuvat seuraavasti: ulkomailta 20 %, perhe/sama talous, työpaikat 11%, Vaasasta 4%, Helsingistä 4%, sote-yksiköistä 18%. Karanteeniin asetettuja oli viime viikolla arviolta 350–400. Joukkoaltistumisia on ollut koululuokissa, päiväkodeissa, sote-yksiköissä, Sedun lähihoitajalinjalla, TAYS:ssa ja Vaasan keskussairaalassa sekä useilla työpaikoilla.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.