Pilottihanke tuo etäyhteydet kotipalvelun avuksi

JÄRVI-POHJANMAAN perusturvan kotihoidossa käynnistyy helmikuun alussa pilottikokeilu, jossa kokeillaan etäyhteyksien hyödyntämistä. Kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle esitetään 27 500 euron lisämäärärahaa etäpalveluohjelmiston hankkimiseen 20 asiakkaalle. Pilottikokeilu on osa ikäihmisten palveluiden rakennemuutosta, jossa asuminen halutaan mahdollistaa turvallisesti ja asiakaslähtöisesti mahdollisimman pitkään ottamalla perinteisen kotihoidon rinnalle myös etäyhteyksin toimivia palveluita.

Tarkoituksena on ottaa käyttöön paikantava turvapuhelin, kotiin annettavat turvallisuusanturat ja videopuheluyhteys. Asiakkaat valitaan tasapuolisesti yhteistoiminta-alueelta. Toimintamallin aloituskustannukset ovat vuodessa 27 500 euroa ja käyttökustannukset saman verran. Pilottikokeilu kestää vuoden loppuun saakka.

SOSIAALIPALVELUJOHTAJAN virkasuhde muutettiin toistaiseksi voimassa olevaksi. Virassa vuodesta 2016 määräaikaisesti toiminut Sirpa Tuomela-Jaskari valittiin alun perin Tanja Penninkankaan tilalle erityispalvelujohtajaksi tämän siirtyessä peruspalvelujohtajaksi. Penninkankaan irtisanouduttua perustetta määräaikaisuudelle ei enää ole.

IKÄIHMISTEN tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajiksi valittiin kaikki kolme ilmoittautunutta yritystä eli Esperi Care Oy, Hoivakoti Kultahelmi Oy ja Esperi Care Oy Teponkartano. Palveluseteli on kunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen saajalle myöntämä sitoumus korvata palvelujen tuottajan antaman palvelun kustannukset kunnan ennalta määrittelemään arvoon asti. Palvelusetelilain tavoitteena on lisätä asiakkaan valinnanmahdollisuuksia, parantaa palvelujen saatavuutta, monipuolistaa palvelutuotantoa sekä edistää kuntien, elinkeinotoimen ja yksityisten palveluntuottajien yhteistyötä. Käytettäessä palveluseteliä palvelujen järjestämistapana ei kunnan ja palveluntuottajan välille muodostu sopimussuhdetta. Palvelusetelin periaatteena on, että se olisi aito vaihtoehto kaikille, myös alimpiin tuloluokkiin kuuluville asiakkaille. Palveluseteliä käytetään palveluasumiseen kuuluvan ympärivuorokautisen hoivan ja huolenpidon, kotisairaanhoitotasoisen sairaanhoidon ja täysihoitoperiaatteella toteutetun ateriapalvelun järjestämiseen.

JÄRVI-POHJANMAAN perusturvalautakunta päätti antaa suostumuksen kiirevastaanoton lääkäripalveluiden sopimuksen siirrosta Medipulssi Oy:ltä ja Oy MediClimb Ltd:lta Etelä-Pohjanmaan Laatupäivystys Oy:lle. Alkuperäisessä tarjouksessa Medipulssi Oy ja Oy MediClimb Ltd esittivät suunnitelman, jonka mukaan Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen kiirevastaanoton lääkäripalveluita tultaisiin järjestämään uuden perustettavan yhtiön, Etelä-Pohjanmaan Laatupäivystys Oy:n toimesta, mikäli he voittavat kilpailutuksen. Kiirevastaanoton toiminta on aloitettu Medipulssi  Oy:n ja Oy MediClimbLtd:n toimesta. Palvelutuotanto kiirevastaanotossa on edellä mainittujen yritysten yhteinen projekti, ja Etelä-Pohjanmaan Laatupäivystys Oy perustettiin siinä vaiheessa, kun kilpailutuksen tulos selvisi. Etelä-Pohjanmaan Laatupäivystys Oy:n kotipaikka on Alajärvi.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Sirkka Kallio voitti mestaripyöräilijäkampanjaan osallistuneiden kesken arvotun pyörän. Kuva: Vimpelin vapaa-aikatoimi.

Vimpelissä 40 mestaripyöräilijää

Mestaripyöräilijätittelin saamiseen edellytettiin perinteiseen tapaan vähintään 1 000 pyöräilykilometrin yhteissaavutusta toukokuun ja elokuun välisenä aikana.

Sirkka Kallio voitti mestaripyöräilijäkampanjaan osallistuneiden kesken arvotun pyörän. Kuva: Vimpelin vapaa-aikatoimi.

Vimpelissä 40 mestaripyöräilijää

Mestaripyöräilijätittelin saamiseen edellytettiin perinteiseen tapaan vähintään 1 000 pyöräilykilometrin yhteissaavutusta toukokuun ja elokuun välisenä aikana.

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.