Alajärven kirkkovaltuusto 27.1.2020: Seurakunta panostaa suoratoistoon

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

TAPIO Moisio jatkaa Alajärven kirkkovaltuuston puheenjohtajana. Varapuheenjohtajaksi valittiin Antti-Kalle Levijoki.

Kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi valittiin Kimmo Niskala. Kirkkoneuvoston varsinaisiksi jäseniksi valittiin (varajäsen suluissa) Niskalan lisäksi (Jukka Nurmi), Leila Lahti Leila (Esko Rintamäki), Torsti Orajärvi (Jorma Niskakangas), Jorma Hauta-aho (Raimo Vistbacka), Sanna Joensuu (Seija Korkia-aho), Ritva Leppäaho (Heli Ketola), Aune Kuoppa-aho (Hanna Koivulampi), Reijo Hirvelä (Erkki Peltokangas) ja Juliaana Kellokoski (Paananen Marja Leena).

SUORATOISTOLÄHETYKSET eivät voi korvata seurakunnan fyysistä kokoontumista ja siihen sisältyvää hengellisen elämän harjoittamista, sosiaalisia kohtaamisia ja yhteisöllisyyden kokemusta, mutta voivat tarjota merkittävän lisän koronan aikana ja sen jälkeisessä vaiheessa seurakuntatoiminnan rinnalle. Kirkon toiminnassa niistä on tulossa vakiintunut toimintatapa pandemian jälkeenkin. Alajärven seurakunnassa jumalanpalvelusten suoratoisto aloitettiin maaliskuussa 2020, minkä jälkeen striimaus otettiin käyttöön laaja-alaisesti muun muassa lapsi-, perhe- ja nuorisotyön sekä diakonian ja lähetyksen toiminnassa.

Alajärven kirkosta välitettyjen striimausten käytännön ongelmaksi on muodostunut nettiyhteyden kaistanleveyden riittämättömyys sekä toisaalta teknisen laitteiston puutteet. Nettiyhteyden tehon parantaminen olisi mahdollista valokuituverkolla. Kirkkovaltuusto myönsi 20 000 euron määrärahan valokuituyhteyden perustamiseen seurakuntatalosta Kirkontuvalle ja kirkkoon sekä striimaukseen tarvittavaan tekniseen välineistöön. Striimaukseen tarvitaan muun muassa tietokone, kuvamikseri, näyttö, kamerat jalustoineen, mikrofonit sekä erilaiset johdot liittimineen.

KIRKKOHERRA Ari Auranen toi esille, että seurakuntalaiset kaipaavat ehtoollista, ja 8. helmikuuta kello 16 alkaen järjestetään viikkomessu puolen tunnin välein, neljä kertaa peräkkäin, samoin 9. helmikuuta. Tilaisuuksiin voi osallistua ilmoittautumalla etukäteen kirkkoherranvirastoon.

Aluehallintoviraston mukaan hautajaisiin voi osallistua yli 10 henkilöä (lähiomaiset) kirkkoherran päätöksen mukaisesti, työntekijöiden turvallisuus huomioiden.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.