Alajärven kaupunginvaltuusto 1.2.2020: Hybridikokoukset mahdollisiksi

Julkaistu:

Kategoria:

,

Yleisölle on järjestettävä mahdollisuus seurata kokousta internetissä tai kokouskutsussa mainitussa julkisessa tilassa. Kunnanhallitus tai sen nimeämä viranhaltija vastaa teknisistä laitteista, tietoliikenneyhteydestä sekä tietoturvasta. Muutos tuli voimaan 2. helmikuuta. 

Hallintojohtaja Nina Pärssinen täsmensi, että valtuuston suljetussa kokouksessa, jollaisia järjestetään hyvin harvoin, valtuutettu on velvoitettu osallistumaan sellaisesta paikasta, jossa kokouksessa käydyt keskustelut pysyvät salassa ulkopuolisilta.

Terho Mäkelä (kesk.) kysyi, mahdollistaako muutos sen, että osa valtuutetuista tulee paikan päälle; kaikki eivät kykene osallistumaan kokoukseen etäyhteydellä. Kaupunginjohtaja Vesa Koivunen kertoi, että sen selvittäminen, millainen sähköinen järjestelmä tulevaisuudessa otetaan käyttöön, on aloitettu. Välineistö tulee laittaa kuntoon ja käyttäjät kouluttaa.

Sari Palmu (kesk.) kannatti hybridimallin, jossa kokouksiin voi osallistua joko paikan päällä tai etäyhteydellä, ottamista hallintosääntöön, koska asioita täytyy saada vietyä eteenpäin, vaikka osa valtuustosta olisi karanteenissa. Hän totesi, että etäkokoukset onnistuvat teknisesti parhaiten, kun kaikki osallistujat ovat kokouksessa sähköisen järjestelmän kautta. –Järvinetin asiantuntemusta tulisi käyttää apuna teknisessä toteutuksessa.

Asian palauttamisesta valmisteluun sekä sanamuodon muuttamisesta käytiin äänestykset, mutta valtuusto hyväksyi pykälän esityksen mukaisesti.

TILUSVAIHTOSOPIMUS niin kutsutun yhdyskäytävän alueella, Lapuantien varrella, hyväksyttiin. Vanhan kaatopaikan liittymän vieressä sijaitsevan Alajärven Sähkö Oy:n muuntoaseman ja kaupungin omistamien maiden välissä on noin 2,69 hehtaarin maa-alue, joka on yhdyskäytävän rakentamiseksi olennaisella paikalla. Maanomistaja suostui tilusvaihtoon siten, että sai vaihdossa 2,65 hehtaaria peltomaata Välisalo- ja Syrjä-tiloista.

SAIRAANHOITOPIIRIN materiaalipäällikön viranhaltijapäätökset tukkutuotteiden sekä lihan ja lihajalosteiden hankkimisesta tuotiin tiedoksi valtuustolle. Mauri Penninkangas (kesk.) ja Kauko Ukonmäki (kesk.) nostivat esille lähiruoan aseman, kun kyseiset kilpailutetut tuotteet tulevat pitkälti ulkomailta.

–Sairaanhoitopiirin hankintarenkaasta ei voi erota, mutta kaikki mahdollinen ruoka, minkä voi hankkia läheltä kaupungin eri laitoksiin, tulisi ostaa lähituottajilta. Tuottajia tulisi hakea lehti-ilmoituksella ja järjestää lähiruokapäiviä, jolloin kerrottaisiin, mistä tarjoiltava ruoka on peräisin, Ukonmäki totesi.

–Koulut ja laitokset voivat nytkin ostaa tuotteita lähituottajilta, esimerkiksi marjoja, mutta syksyn hankinnoista, esimerkiksi porkkanan ostamisesta, pitäisi laittaa ilmoitus jo nyt. Niin raha jäisi kiertämään omalle paikkakunnalle ja keittiöille saadaan puhtaampaa, ekologisemmin tuotettua ruokaa, sanoi Sari Palmu.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.