Kauhavan kaupunginhallitus 21.12.

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVEN koulukeskuksen B-osa on purettu.

Lujatalo oy:n purkaessa rakennusta ilmeni, että A-osan ja vanhan puukoulun välillä ei ole vahvaa palomuuria. Jos A-osa säilytetään, vastaavan rakennustarkastajan mukaan palomuuri pitää rakentaa. Palomuuri maksaisi Lujatalon mukaan 214 000 euroa, mikä on kaupungin mielestä kallis hinta. Kaupunki hankkii vielä tarkennetun kustannusarvion.

A-osan säilyttämiseen liittyy myös niin sanottu vesikatto-optio, eli rakennuksen harjakorkeutta voidaan esteettisistä syistä nostaa 60 senttimetrillä. Tämä maksaa arviolta 70 000 euroa.

Yksi harkittavana oleva vaihtoehto on myös ollut purkaa A-osa ja rakentaa uudisrakennus muun koulurakennuksen jatkeeksi. Tämä vaihtoehto tarkoittaa noin 160 neliömetrin vähennystä koulukeskuksen kokonaispinta-alaan, joka on 3 350 neliötä.

Rakennuttamistoimikunta on ollut A-osan purkamisen kannalla sen oletettujen sisäilmaongelmien vuoksi. Sellaisia ei ole tutkimuksissa havaittu. Tämä vaihtoehto tulisi noin 1,3 miljoonaa euroa muita vaihtoehtoja kalliimmaksi samalla, kun pinta-ala vähenee.

Kaupunginjohtaja Markku Lumio esitti kaupunginhallitukselle, että A-osa säilytetään ja sen päähän tulee palomuuri, jonka kaupunki rakentaa itse KVR-urakan jälkeen. Lumio esitti myös, että A-osan harjakorkeutta nostetaan 60 sentillä.

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti jättää asian pöydälle. Sen käsittely siirrettiin seuraavaan kokoukseen.

KAUPUNGINHALLITUS päätti myös panna myyntiin keskustan koulun. Vuonna 1953 valmistunut koulu toimi yläkoulun väistötilana lukuvuoden 2019–20 loppuun saakka. Uuden koulukeskuksen valmistuttua se jäi tyhjilleen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.