Aapiskujan joulujuhla tavoittaa jopa miljoonayleisön

Aapiskujan koulun joulutunnelmia kuvissa. Ekaluokkalaiset tekivät itselleen tonttulakit. Kuvat: Piia Lassila

Julkaistu:

AAPISKUJAN koululla luokkiin rakennettiin viime viikolla jouluisia lavasteita ja lapset pääsivät esittämään harjoittelemansa ohjelmat kameran eteen. Perinteisen joulujuhlan korvaa tänä vuonna video. Kaikki koulun luokat esittivät oman ohjelmansa, ja videolta päästään ihailemaan toisten luokkien aikaan saannoksia nyt, kun koulussa työskennellään mahdollisimman paljon oman luokan kesken.

–Ohjelmat oli määrä esittää jo joulukuun neljäs päivä, mutta neljäsluokkalaiset olivat tuolloin etäopetuksessa, kertoi rehtori Riikka Jaatinen. –Nyt saatiin viettää juhlapäivää. Lapset ovat olleet ilolla mukana valmistamassa erilaisia näytelmiä ja esityksiä. Jo kenraaliharjoitus oli iso juttu. Joulujuhlaohjelma on koulun perinnettä ja kuuluu tiiviisti tähän loppuvuoteen.

Ajat ovat koulumaailmassakin olleet kuluvana vuonna jännittävät. Todeksi on käynyt se, ettei tulevaa voi ennakoida ja suunnitella kovin pitkälle, koska yksi ilta ja yö voi muuttaa kaiken ja suunnitelmat täytyy vaihtaa lennossa.

KUNTA hyödyntää juhlasta tehtyä koostetta osallistuessaan kulttuurivaihtoviikkoon Kiinan kanssa. Cultural Exchange Week -hanketta vetävät rouva Wu ja Angel sekä perinteinen tanssiakatemia, jonka esityksiä kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli on itsekin päässyt Hong Kongissa näkemään. Linkki Vimpeliin löytyy paikkakunnalle rekisteröityneen Dim Sumin Aimee Yotong Caon kautta, joka on hankkeessa apuna.

–Kiinan päässä keskitytään tanssiin, siellä on esimerkiksi vanhuksille suunnattua ja suunniteltua tanssia, samoin lapsille. Vimpelissä mietimme, että joulu voisi olla kiinalaisia kiinnostava juttu, koska he ovat innoissaan arktisuudesta, talvesta ja joulupukki tulee Suomesta. Toinen osio, jonka videoimme heille, on jääkaruselli, joka toteutetaan helmikuussa, mikäli on jäätä. Jos karusellihanke pitkittyy jäätilanteen vuoksi, aikataulu voi venyä.

Stream show toteutettaneen maaliskuun lopulla. Sen kohdeyleisöä ovat kaikki kulttuurista kiinnostuneet, mutta se esitettäneen paitsi koululaisille, myös vanhuksille. –Olisi hienoa, jos se saataisiin striimattua kaikkiin vanhainkoteihin.

Arviota siitä, kuinka monta katsojaa Aapiskujan koululaisten esitykset keräävät, on vaikeata esittää.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.