Vedolla tulossa tiivis ottelurypäs

Jukka-Pekka Kujala on tyytyväinen joukkueen viime pelien otteisiin. Arkistokuva.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

VEDON Korisliigajoukkue lähti joulutauolle keskiviikkona hyvän taistelun jälkeen. Se oli yllättää sarjakärki EBT:n Opinmäen liikuntahallissa. Peli päättyi numeroihin 84–77 (45–41). Veto tiesi, että viime kierroksilla hyvin pelannut EBT puolustaa aggressiivisesti ja tekee mielellään nopeita siirtymähyökkäyksiä. Koska ottelussa oli vain voitettavaa, voitosta lähdettiin taistelemaan.

Ottelu eteni tasaisissa lukemissa neljännelle jaksolle saakka, jolloin EBT sai tiristettyä eron suurimmillaan 11 pisteeseen. Ajoittain molemmille joukkueille sattui sekalaisia virheitä tavanomaista enemmän. EBT:n taktiikka oli laittaa puolustuksessa painetta ja kuluttaa kapeamman rosterin energiaa pyrkien juoksemaan kenttää, kuvaili EBT:n luotsi Niko Hellman pelin jälkeen. Ajoittain EBT pääsikin nopeihin vastahyökkäyksiin, mutta paineen tekeminen ja aggressiivinen prässi onnistuivat vain ajoittain. Veto pystyi palloa pitäessään tasaamaan tempoa ja jopa hieman lepäämään. –Vimpeli pelasi tosi hyvin, kehui Hellman.

Jukka-Pekka Kujala oli tyytyväinen joukkueen suoritukseen etenkin, kun Minttu Isoranta puuttui edelleen kokoonpanosta ja joukkue pelasi käytännöllisesti katsoen kuudella pelaajalla. Cliney ja Gordon pelasivat täydet minuutit.

–Haastettiin EBT:tä hyvin. EBT sai muutaman hyökkäyslevypallon liikaa ja pari stoppia olisi pitänyt saada enemmän.

Vedon parhaana palkittu Kayla Gordon totesi, että Veto pelasi ja taisteli hyvin. Joitakin varomattomuudesta johtuvia virheitä sattui, mutta sitä asiaa pystytään korjaamaan.

Vetolaisille merkittiin tehoja seuraavasti: Pihla Jaatinen 1/0/1, Riikka Kujala 6/0/2, Anni Kujala 12/3/6, Doniyah Cliney 21/10/7, Kayla Gordon 19/17/2, Mariah Miller 18/5/5.

LYHYEHKÖLLE joulutauolle jäätiin positiivisin mielin. Peli on parantunut viime otteluissa, mikä lupaa hyvää kevätkaudelle.

–Kayla Gordonin tulo on ollut tärkeä palanen, hän on vahva korinaluspelaaja, tuonut hyökkäys- ja levypallopeliin lisää tehoja. Hyökkäyspäässä on panostettu pelaajien ja pallon liikkeeseen. On pystytty tekemään enemmän pisteitä kolmessa viime ottelussa, sellaisia määriä, joilla on mahdollisuus voittaa pelejä, Kujala kuvaili.

Joulun aikaan joukkueella on pieni henkinen tauko. Pelit jatkuvat 30. joulukuuta, kun Peli-Karhut saapuu Vimpeliin. Luvassa onkin tiivis ottelurypäs, sillä 3. tammikuuta kotiotteluun saadaan vastustajaksi Forssan Alku, 6. tammikuuta Pyrintö ja 10. tammikuuta Catz. 13. tammikuuta Veto matkustaa ToPon vieraaksi.

Avin rajoitusten vuoksi yleisöä kotiotteluihin ei voida ottaa. Nykyiset rajoitukset ovat voimassa 17. tammikuuta saakka.

–Otteluita ei voinut enää siirtää, kalenteri ei anna myöten. Jotain muita varainhankintakeinoja kassatilanteen parantamiseksi täytyy keksiä. Kannatuslippuja näihin peleihin voi ostaa niin, että ne voi käyttää myöhemmin kauden aikana. Muista keinoista tiedotetaan lähiaikoina. Toivotaan, että joulun aika helpottaa koronatilannetta ja rajoituksia pystyy höllentää.

Peli-Karhuja vastaan Veto lähtee toteuttamaan hyvää, löydettyä omaa pelitapaa.

–Vastustajalla on laaja materiaali, kokeneita, laadukkaita pelaajia ja joka pelipaikalle löytyy vaihtopelaajia. Meillä on kuitenkin kotikenttäetu ja lähdetään tosissaan heitä haastamaan.  

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.