Joulupostikeräys sai valtavan suosion

Joulupostia ikäihmisille -keräykseen osallistuttiin Järviseudulla aktiivisesti. Kuvat Kirsi Sänkiaholta

Julkaistu:

Aihe:

Tiukentuneet koronarajoitukset eivät mahdollistaneet joulukorttityöpajojen toteuttamista suunnitellusti, mutta ihmiset olivat silti aktiivisia ja paljon kortteja saatiin yksityisiltä henkilöiltä.

–Lappajärvellä saimme pidettyä yhden joulukorttityöpajan kirjastossa. Lisäksi kävimme Lappajärven kouluissa tekemässä joulukortteja lasten ja nuorten kanssa. Vimpelissä Aapiskujan koululaiset, perhepäivähoitajat ja päiväkoti tekivät kortteja. Myös kirjastoon ja Kukkasalonki Kastanjaan tuotiin paljon kortteja.

Sänkiaho kertoi, että asumispalveluyksiköiden asukkaat ovat olleet ensisijalla korttien saannissa.  Muualla asuvien ikäihmisten tavoittaminen on hankalampaa nimisuojasta johtuen.

–Jakelu on mennyt molemmissa kunnissa yhteistyössä kyläseurojen kanssa.  Kyläseurojen aktiivit jakavat kävelylenkillään postilaatikkoihin joulukortteja. Muutama nuori on myös lähtenyt kiertelemään keskustassa ja jakanut joulukortteja molemmissa pitäjissä. Kortti voi siis tipahtaa laatikkoon, vaikka ei olisikaan ikäihminen. Kaikkien postilaatikossa ei lue nimeäkään.

Sänkiaho on erityisen iloinen yhteisöllisyydestä ja kolmannen sektorin voimasta, joka näkyi tässä kampanjassa vahvasti. –Toivottavasti voimme jakaa tällaista iloa myös jatkossa. Siihen tarvitaan kolmatta sektoria.

KAIKKIEN Siskot ja Simot-yhteisön järjestämään Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan osallistuneiden kuntien kesken arvottiin kampanjan suojelijan Sauli Niinistön sekä hänen puolisonsa Jenni Haukion allekirjoittamia kortteja. Vimpeli voitti arvonnassa, iloitsi Sänkiaho. Hän otti yhteyttä Vimpelin seurakuntaan ja toivoi, että presidentin allekirjoittama kortti saavuttaisi sen kautta Vimpelin kunnan vanhimman henkilön. Näin kävikin, ja Rauha Kauppinen sai presidenttiparilta joulupostia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.