Keskiviikon jälkeen ei uusia koronatartuntoja Järvi-Pohjanmaalla

Julkaistu:

Aihe:

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on todettu yhteensä koko epidemian aikana 125 positiivista koronatartuntaa. Karanteeniin asetettujen altistuneiden määrä on noin 100  henkilöä.

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella otettiin 7.-13.12. välisenä aikana koronavirusnäytteitä  463 kappaletta, joista positiivisiksi koronanäytteiksi osoittautui 17 kappaletta. 3,7% otetuista koronanäytteistä oli tuolla kyseisellä ajanjaksolla positiivisia. Tämän viikon aikana (14.-17.12.) koronatestejä otettiin 199 kappaletta, jolloin positiivisten koronanäytteiden osuus oli 1,0%.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä muistuttaa alueen asukkaita rajoittamaan fyysisten kontaktien määrää, käyttämään suojamaskeja ohjeiden mukaisesti, pitämään turvavälejä ja hakeutumaan koronatestiin nuhaisina tai flunssaoireisina. Tänä vuonna joulun vietossa on tärkeä pitää fyysisten kontaktien määrä mahdollisimman vähäisinä. Varsinkin yli 75-vuotiaiden perheenjäsenien tapaamista sisätiloissa tulee harkita tarkoin. Pandemiajohtoryhmä suosittelee vahvasti, että asumispalveluyksiköissä ei vierailla. Mikäli tämä tuntuu välttämättömältä, tulee olla etukäteen yhteydessä asumispalveluyksikköön ja sovittava käytännöistä. Vierailu ei ole missään olosuhteissa mahdollista ilman suu-nenäsuojusta, tai jos vierailijoilla olisi pieniäkään flunssan oireita.

Länsi-ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin  osallistuu enintään 10 (kymmenen) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen Opetus-ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta. Määräys on voimassa ajalla 22.12.2020–17.1.2021. Tämä päätös korvaa ajalla 22.12.–31.12.2020 aluehallintoviraston 23.11.2020 antaman päätöksen.

Etelä-Pohjanmaan alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki päivitti omat suosituksensa 14.12.2020. Nyrkki jatkoi nykyisten suosituksien voimassaoloa 11.1.2021 asti. Aikaisempiin ohjeiden lisäksi Nyrkki antoi uusia suosituksia muun muassa julkisten ja yksityisten sisäliikuntatilojen sulkemiseksi sekä matkustuksen välttämiseksi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.