Soinin koronatilanne rauhoittunut

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Paikallisten rajoitusten päättyessä 6. joulukuuta on otettava huomioon alueelliset ja kansalliset ohjeistukset.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 1.12.2020 kieltänyt tartuntatautilain 58 §:n 1. momentin nojalla alueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ajalla 2.12. – 21.12.2020.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvien kuntien alueella järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Alueellinen yhteistyöelin Nyrkki päätti tänään, 2. joulukuuta, seuraavista suosituksista ajalle 3.12. – 21.12.2020:

 • Julkisissa sisätiloissa tapahtuvissa kokoontumisissa ja kaikissa yleisötilaisuuksissa suositellaan noudatettavan korkeintaan 10 hengen rajaa. Suositukset eivät koske kuntien toimielinten kokouksia.
 •  Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu. Erityistä huomiota on kiinnitettävä tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää. Perhe- ja ystäväpiirissä pitää miettiä, onko tapaaminen tarpeellinen. Jos tapaamisia järjestetään, on ratkaistava, miten se tehdään turvallisesti.

 • Yli 10 hengen uskonnollisia tilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu. Julkisten ja yksityisten liikuntatilojen käyttöä suositellaan muutettavan seuraavasti:

 • Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien suositusta tauottamisesta jatketaan 21.12. asti. Yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnassa suositellaan keskeytettäväksi sisätiloissa tapahtuva joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta. Suositus ei koske sellaista aikuisten harrastustoimintaa, jossa osallistujien turvavälit säilyvät koko harjoituksen ajan. Mahdollisuuksien mukaan harrastukset kannattaa siirtää ulos. Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja 1-divisioonatasoista kilpailu- ja harjoittelutoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

 • Lasten ja nuorten harrastustoiminta voidaan toteuttaa turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden. Ottelut ja turnaustoiminta suositellaan järjestettäväksi ilman yleisöä.

 • Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille.

 • Uimahallit, kylpylät ja yleiset saunat suositellaan suljettaviksi.

 • Nuorisotilat voidaan pitää auki erityisjärjestelyin 

 • Kirjastojen suositellaan järjestämään vain lainaustoimintaa

 • Huvi- ja sisäleikkipuistot suositellaan suljettaviksi

 • Työväen- ja kansalaisopistojen ja taiteen perusopetuksen kausi suositellaan päätettäväksi tai siirrettäväksi etäopetukseksi.

 • Muu ryhmissä tapahtuva aikuisten harrastustoiminta suositellaan tauotettavaksi tai siirrettäväksi etätoiminnaksi.

 • Tartuntariskin vähentämiseksi suositellaan vain välttämätöntä matkustamista. Sosiaalisten kontaktien vähentämiseksi suositellaan välttämään isoja väkijoukkoja ja esimerkiksi oleskelua kauppakeskuksissa.

Maskisuositukseen lisättiin maininta maskin tärkeydestä asiakaspalvelutyössä. Muihin Nyrkin antamiin kiihtymisvaiheen suosituksiin ei tehty muutoksia.

Näin ollen Soinissa toimitaan 7.12. alkaen seuraavasti:

· Kaikessa toiminnassa huomioidaan maskin käyttö, käsihygienia ja turvavälit

· Maskisuositus on laaja. Maskia tulee käyttää aina, jos ei voi pitää turvavälejä. Yleisohjeena on esimerkiksi: Toisen asteen oppilaitoksissa, kaikilla työpaikoilla (pl. varhaiskasvatus), eri tilaisuuksissa (mm. kirkko), sisäliikuntatilat muulloin kuin liikuntasuoritus ja peseytyminen

· Asioidessa kunnantalolla tai kirjastossa, tulee käyttää kasvomaskia ja huolehtia turvaetäisyyksistä sekö hyvästä käsihygieniasta

· Vahva suositus on, ettei yli 10 hengen kokoontumisia järjestetä sisä- eikä ulkotiloissa

· luokat 7-9 palaavat lähiopetukseen

· Kirjasto on avoinna, mutta tarpeetonta oleskelua kirjastossa suositellaan välttämään

· Nuorisotoiminta jatkuu 7.12 Nuopparilla erityisjärjestelyin

· Kuntosali on avoinna normaalisti. Uima-altaalla yksityisvuorot jatkuvat, mutta maanantain yleisövuoro on peruttu 21.12. asti. Kuntosalin ja uima-altaan käyttäjien on huomioitava 10 hengen kokoontumissuositus.

· Nyrkin kokouksessa korostettiin, että lasten ja nuorten harrastustoiminnan jatkuminen on turvattava, joten koulun liikuntasalissa voidaan järjestää lasten- ja nuorten harrastustoimintaa 7.12-21.12 välisenä aikana. Aikuisten vuorot koulun salissa perutaan 7.12-21.12 välisenä aikana. Nyrkin suositusten mukaan harrastukset kannattaa siirtää ulos.

· Kokoontumisrajoitukset eivät koske kunnallista päätöksentekoa. Valtuuston kokouksessa yleisölle erityisjärjestelyt

· Lisäksi on syytä huomioida Alajärven päätökset musiikkiopiston ja kansalaisopiston toiminnasta:

o Alajärven, Lehtimäen ja Soinin kansalaisopiston kurssit keskeytetään

o Kuvataidekoulun opetus jatkuu etäopetuksena

o Musiikkiopiston Alajärven ja Soinin opetus järjestetään etäopetuksena niiltä osin kuin se on mahdollista

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.