Maakunnan tartuntaluku kasvoi tiistaina kuudella

Julkaistu:

Aihe:

Koronan takia osastohoidossa on seitsemän potilasta.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 49 851. Eilen tutkittiin 524 näytettä.

Sairaanhoitopiiri tähdentää kasvomaskin käytön tärkeyttä. Vaikeutuneen epidemiatilanteen vuoksi kasvomaskin käytön merkitys korostuu. Maakunnassa on edelleen voimassa kiihtymisvaiheen maskisuositus, jossa kasvomaskia tulee käyttää julkisessa liikenteessä ja takseissa sekä matkustajilla että kuljettajilla, koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkatessaan näytteenottoon ja ennen negatiivisen testituloksen saamista, mikäli joutuvat välttämättömän syyn vuoksi liikkumaan kodin ulkopuolella, riskialueelta Suomeen saapuneet matkailijat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä omaehtoiseen karanteeniin, tai jos heillä on omaehtoisen karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Mainos

Lisäksi sairaanhoitopiiri suosittaa kasvomaskin käyttöä myös seuraavissa tilanteissa: Toisen asteen oppilaitoksissa syyslukukauden loppuun asti, kaikilla julkisilla ja yksityisillä työpaikoilla kaikissa kohtaamisissa ja työpaikalla liikuttaessa, sisätiloissa tapahtuvissa kokoontumisissa, esimerkiksi konsertit ja muut musiikkitilaisuudet, teatteriesitykset, elokuvateatterit ja muut esittävän taiteen tilaisuudet, jääkiekko-ottelut ja muut yleisölle suunnatut sisätiloissa tapahtuvat urheilutapahtumat, kirkkotilaisuudet ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilaisuudet, sisäliikuntatilat muulloin kuin liikuntasuorituksen ja peseytymisen aikana, museot, kirjastot, galleriat, kaupat, ostoskeskukset, virastot, ynnä muut asioimistilat, sisätiloissa sijaitsevat huvi- ja teemapuistot, sisätiloissa järjestettävät kongressit, messut, näyttelyt, ja muut vastaavat tilaisuudet, rahapeli- ja vedonlyöntipalveluihin käytettävät tilat, rajatuissa ulkotiloissa järjestettävät tilaisuudet, joihin kertyy suuri määrä ihmisiä, kuten suuret ulkoilmakonsertit ja festarit.

Työpaikoilla tauoilla huolehditaan turvaväleistä ja käytetään maskia niissä tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida noudattaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.