EBT tylsytti Vedon aseet

Riikka Kujalan ja Vedon hyökkäyspeli kilpistyi Espoo Basket Teamin tiiviiseen puolustukseen lauantain ottelussa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Piste-ero alkoi kasvaa toisella jaksolla vierasjoukkueen hyväksi. Hyökkäyspeli seisahtui eikä palloa saatu liikkeelle, toisin kuin EBT:n hyökätessä, jolloin syöttöpaikkoja tuntui Vedon puolustuksen keskeltä löytyvän ja sen myötä tilaa ja aikaa heitoille. EBT upottikin kolmosia hyvillä prosenteilla ja pääsi muutaman kerran korin alle tyhjään tilaan.

Kolmannessa jaksossa Veto yritti vielä päästä peliin mukaan, mutta puolustusmuodon vaihtaminen ei tehonnut, ja virheiden kertyminen alkoi vaikuttaa peliin. Vedon sarakkeeseen kertyi neljä riistoa, kun EBT:n vastaava luku oli 21 ja menetyksiä 34, kun vastustajan luku oli 12. Menetyksistä EBT teki 37 pistettä. EBT:n heitot upposivat 41 prosentin varmuudella, Vedon 19-prosenttisesti. Veto vei levypallot 53–43.

Valmentaja Jukka-Pekka Kujala kertoi, että lähtöasetelma oli tiedossa. –EBT pelaa hyvää, aggressiivista hyökkäyspeliä ja pyrkii nopeisiin hyökkäyksiin levypalloista ja riistoista. Tuolla intensiteetillä jos jatkaa, joukkue varmasti menestyy tällä kaudella. Pitkään yhdessä pelanneet suomalaiset pelaavat hyvin yhteen ja juoksuvoimaa löytyy.

Lopputulema oli, ettei Veto Kujalan mukaan pelannut kovin hyvin. –Pystytään varmasti parempaankin. Ero muodostui pienistä palasista. Vastassa oli vahva puolustus, emmekä päässeet sellaisiin heittopaikkoihin, mitä halusimme, emmekä pelaamaan omilla vahvuuksillamme. Jos onnistumisia oltaisiin saatu enemmän, se olisi voinut kääntää suunnan. Kerrannaisvaikutus on usein oleellinen tekijä siinä, mihin suuntaan suorittaminen menee. Seuraavaan EBT-peliin tiedetään ihan kenttätasolla vastaan tuleva mentaliteetti ja fyysisyys. Heillä on omanlaisensa puolustuskonsepti, jossa palloscreenin tekijä tuplataan aggressiivisesti, siihen pitää vastata.

Hän arvelee, että yhdessä harjoittelu ja pelaaminen tuo tulosta ja Vedon viisikkopelaaminen hitsautuu yhteen niin, että pallokin alkaa liikkua. –Vie aikansa, että aletaan pelata hyvin yhteen. Se vaatii enemmän ja laadukkaammin harjoittelua.

Vedon parhaana palkittu Pihla Jaatinen merkkautti tehot 4/2/2, Minttu Isoranta 2/2, Riikka Kujala 2 syöttöä, Anni Kujala 10/4/2, Doniyah Cliney 13/13/3, Emilia Vörlin 2, Destinee Young 13/15/2 ja Mariah Miller 7/7. Vörlin heitti naisten Korisliigan ensimmäiset pisteensä. EBT:n vahvin oli Hannah Little, joka upotti 20 pistettä, napsi 16 levypalloa ja jakoi 5 syöttöä.

KESKIVIIKKONA vierasottelussa Vetoa on vastassa Kotkan Peli-Karhut. –Siellä on kova joukkue vastassa: isokokoinen, kokenut joukkue, joka pyrkii saamaan palloa korin alle. He eivät juokse niin paljon. Korinalus täytyy tukkia.

Sunnuntaina pelataan jälleen Vimpelissä. Ottelu HBA-Märskyä vastaan käynnistyy kello 15.

–Vauhdikas HBA on taas hyvin erityyppinen joukkue kuin Peli-Karhut. He puolustavat koko kentällä ja suojelevat palloa raivokkaasti ja pelaavat aivan kuin flipperipeliä. Yritämme siinä ottelussa kontrolloida tempoa, ettei lähdetä juoksukilpailuun mukaan.

Viime ottelu pelattiin tyhjille katsomoille, mutta nyt ovet avataan kannattajille. –Otamme sisään noin puolet liikuntahallin kapasiteetista. Pelissä on maskipakko. Maskeja on myynnissäkin, jos ei ole omaa mukana, eli uskaltaa kyllä lähteä mukaan, lähettää Kujala terveiset Järviseudun koripalloväelle.

Tekemistä parannetaan peli kerrallaan

LÄHDIMME peliin ajatuksella, että olemme valmiina EBT:n aggressiiviseen puolustukseen ja nopeisiin hyökkäyksiin, totesi Vedon takamies Riikka Kujala. –Totta kai lähdimme pelaamaan voitosta. Emme kuitenkaan olleet valmiina niin kovaan tempoon, eikä saatu palloa tarpeeksi nopeasti liikkeelle hyökkäyksessä. Myös puolustukseen palaaminen tuotti ongelmia, sillä EBT pääsi juoksemaan meidän pallonmenetyksistämme. Kukaan joukkue ei ole pelannut vielä näin aggressiivisesti puolustuksessa ja siten emme olleet valmiina.

KOTKAA vastaan Veto yrittää parantaa peliä etenkin lukemalla paremmin vastustajan puolustusta ja tekemällä nopeampia ratkaisuja ja päätöksiä hyökkäyspäässä.

–Uskon, että pelistä tulee fyysinen, sillä Kotkalla on pitkiä ja vahvoja pelaajia. Lähdemme taistelemaan sarjapisteistä positiivisella asenteella ja luottaen siihen, että parannamme tekemistä peli kerrallaan.

25-VUOTIAS Kujala saa nuorentuneessa joukkueessa yhä enemmän vastuuta. –Haluan näyttää nuoremmille pelaajille hyvää esimerkkiä esimerkiksi siinä, että aina voi parantaa ja kehittää omaa peliä.

Joukkueen tavoite on päästä sarjan kahdeksan parhaan joukkoon. –Etenkin kun viime vuonna ei päästy näkemään, oltaisiinko sinne päästy. Odotan kaudelta sitä, että saataisiin kaikkien pelaajien vahvuudet hyödynnettyä ja siten päästäisiin mahdollisimman hyvään lopputulokseen runkosarjan päättyessä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.