Vesistökunnostusten avustushaku käynnistyy

Julkaistu:

Aihe:

VESIENSUOJELUHANKKEISIIN on ohjattu historiallisen suuri panostus Ympäristöministeriön vesiensuojelun tehostamisohjelman kautta.

Ohjelman avustuksilla tuetaan erityisesti rehevien järvien ja merenlahtien sekä virtavesien tilaa parantavia vesien kunnostushankkeita, lajien säilymisen ja monimuotoisuuden kannalta tärkeitä vesien kunnostushankkeita sekä hankkeita tukevien alueellisten vesien- ja merenhoidon verkostojen toimintaa ja niiden kehittymistä.

Vuonna 2021 myönnettävien avustusten hakuaika on 15.10.–30.11.2020.

Avustusta voi hakea esimerkiksi kunta, rekisteröitynyt yhdistys, osakaskunta, kalatalousalue, vesilain mukainen yhteisö tai muu yhteisö.

Harkinnanvaraista avustusta voidaan myöntää hankkeen suunnittelusta, toteutuksesta ja hallinnoinnista aiheutuviin kustannuksiin, hankkeen luvista perittäviin maksuihin sekä säädös- ja lupavelvoitteiden täyttämisestä aiheutuviin kustannuksiin. Avustuksen suuruus on pääsääntöisesti enintään 50 prosenttia hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista.

Avustusta haetaan Etelä-Pohjanmaan ely-keskuksesta ja avustushakemukset suositellaan täytettäväksi ensisijaisesti sähköisesti aluehallinnon asiointipalvelun kautta.

ETELÄ-POHJANMAAN ely-keskus järjestää myös vesiensuojelun tehostamisohjelman infotilaisuuden — koronatilanteesta johtuen virtuaalisesti.

Tiistaina 3. marraskuuta kello 13–15 pidettävän Teams-tilaisuuden ohjelmassa on muun muassa käytännön hakuvinkkejä sekä paikallisia esimerkkejä vesien kunnostamisesta ja kunnostamistarpeista.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.