Kauhavan kaupunginhallitus 26.10.: Kauhava ja Evijärvi yrittävät järjestää mallia, jossa toimintaa jää kaikille hyvinvointiasemille

Julkaistu:

Aihe:

KAUHAVAN maanantain kaupunginhallitus päätti yksimielisesti palauttaa Kuntayhtymä Kaksineuvoisen yhtymähallituksen tekemän esityksen hyvinvointiasemien palveluverkoston supistamisesta yhtymähallitukselle uudelleen valmisteltavaksi.

Kauhavan ja Evijärven kunnat sopivat 22. lokakuuta yhdessä vaihtoehdosta, jossa toimintaa jäisi kaikille hyvinvointiasemille.

Jäsenkuntien sopimassa mallissa suun terveydenhuolto jäisi nykyiselleen, eli sitä olisi saatavissa jokaiselta hyvinvointiasemalta, kuten myös diabetes- ja marevanhoitajan sekä laboratorion palvelut nykyisessä laajuudessaan. Sairaanhoitajan palvelut olisivat ehdotuksessa saatavilla ajanvarauksella Alahärmän, Kortesjärven ja Ylihärmän hyvinvointiasemilla yhtenä tai kahtena päivänä viikossa.

Neuvolapalvelut keskitettäisiin Kauhavalle, Ylihärmään ja Evijärvelle ja fysioterapian vastaanottopalvelut Ylihärmään ja Evijärvelle. Kotihoidon toimistot jatkaisivat kaikissa kaupunginosissa. Kaksineuvoisen tilankäyttö optimoitaisiin Alahärmän ja Kortesjärven hyvinvointiasemilla.

Tällä ehdotetulla mallilla Kaksineuvoinen säästäisi noin 260 000–270 000 euroa, mikä on noin 135 000 euroa vähemmän kuin mallissa, jossa Alahärmän ja Kortesjärven hyvinvointiasemat suljetaan.

Mitä päätöksestä käytännössä sitten seuraa?

–Asia palautuu Kaksineuvoiselle, eikä todennäköisesti tule enää jäsenkuntien käsittelyyn, kiteyttää kaupungin hallintojohtaja Liisa Salo.

–Eli asiat palautuvat meille uudelleen valmisteluun. Kauhavan kaupunginhallituksen esittelytekstissä on toiveet palvelurakenteesta ja pyrimme niiden mukaan etenemään. Yhtymähallitus kokoontuu 17.11., jolloin käymme asioita läpi, sanoo Kaksineuvoisen johtaja Piia Kujala.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.