Järeät toimet ovat rauhoittaneet koronatilannetta Järvi-Pohjanmaalla

Julkaistu:

Aihe:

–Aiemmin todetut tartunnat liittyivät Ylläksen ruskaretkiin ja Seinäjoen opiskelijatartuntoihin sekä niiden jatkotartuntaketjuihin. Kaksi uutta tartuntaa liittyvät Seinäjoelta saatuihin muihin tartuntoihin. Tartunnan saaneet on asetettu eristykseen, kertoi peruspalvelujohtaja Tanja Penninkangas.

Covid -19 -tartunnan saaneita ja sille altistuneita on kaikkien Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen kunnissa. Vimpelissä tartuntoja on 16. Alueen tartuntaketjuihin liittyviä altistuksia on ilmennyt yhteensä noin 160, joista alajärveläisiä, lappajärveläisiä ja vimpeliläisiä on noin 130.

Penninkankaan mukaan tilanne on rauhoittunut kaikella tapaa. Ylläksen ruskaretkiin liittyvät tartuntaketjut on mitä todennäköisimmin saatu sammumaan, eikä uusia altistumisia ole juuri ilmennyt viime päivinä. Tartunnan saaneiden eristyksistä ja altistuneiden karanteeneista yli puolet on jo päättynyt.

JÄRVI-POHJANMAAN pandemiajohtoryhmässä eri kuntien, hallintokuntien ja lääketieteen ammattilaisten laaja osaaminen ja yhteistyön voima ovat olleet avainasemassa tilanteen saamisessa hallintaan. Järeitäkin toimia on tehty yhdessä ja ne ovat kantaneet hedelmää, näkee Penninkangas. Myös yhteistyö sairaanhoitopiirin kanssa on ollut iso voimavara.

–Kuntalaiset ja toimijat ovat ottaneet annetut ohjeet ja suositukset riittävällä vakavuudella, hän kiittelee.

–On tärkeä jatkaa edelleen samoilla linjoilla ja seurata sekä alueellisia että maakunnallisia suosituksia, huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, turvaväleistä sekä kasvomaskien käytöstä.

Koronajohtoryhmän asettamat rajoitukset ovat voimassa lokakuun loppuun saakka. Yli 20 hengen kokoontumisia ei järjestetä sisä- eikä ulkotiloissa, Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen akuuttiosastolla, tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen yksiköissä on vahva suositus vierailujen välttämiseksi, uusia asiakkaita ei oteta alle viikon jaksoille Intervalliosastolle, Lintukotiin, Windalaan, Sateenkaareen ja Tuulikelloon, ikäihmisten päivätoiminta, Harjulanpirtin ryhmätoiminta ja Työpaja Apajan toiminta ovat tauolla, Vimpelin liikuntahalli on suljettuna eikä kunnan tiloissa ei järjestetä yleisötapahtumia. Lappajärven lukio palaa lähiopetukseen 26. lokakuuta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.