Etelä-Pohjanmaalla oli syyskuun lopussa 6 646 työtöntä työnhakijaa

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli syyskuun lopussa 6 646 työtöntä työnhakijaa, ely-keskus tiedottaa. Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä nousi 1 444 henkilöllä, eli 27,8 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaalla edellisestä kuukaudesta 471 henkilöllä. Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 7,9 prosenttia, joka oli maan alhaisin. Seuraavaksi pienimmät osuudet olivat Pohjanmaalla (8,6 %) ja Kainuussa (9,5 %). Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 12 prosenttia.

Koronakriisi on näkynyt erityisesti lomautettujen lukumäärän voimakkaana kasvuna. Etelä-Pohjanmaalla työttömistä työnhakijoista kokoaikaisesti lomautettuja oli 1090 henkilöä. Lomautettujen määrä kasvoi viime vuoden vertailuajankohdasta 223,4 prosentilla.

Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta 39,7 prosentilla. Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi suhteellisesti eniten Ahvenanmaalla (176,5 %), Uudellamaalla (61,7 %) ja Pohjanmaalla (49,2 %). Etelä-Pohjanmaalla työttömyys kasvoi kaikissa seutukunnissa. Suupohjassa muutos heikompaan oli suhteellisesti voimakkainta.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.