Viisi uutta koronatartuntaa Etelä-Pohjanmaalla

Maakunnassa on otettu jo yli 30 000 koronavirustestiä. Positiivisia niistä on ollut 130.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin perjantaina 9.10.2020 viisi uutta koronatartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on tällä hetkellä 130. Sairaalahoidossa on neljä potilasta.

Uusista tartunnoista kaksi on ilmaantunut karanteenissa jo oleville ja kaksi liittyy Vaasan opiskelija-altistukseen.

Lisäksi FBC Remixin ja Seinäjoen Valaiden välisen salibandyottelun (QMax Arena la 3.10.2020 klo 19) FBC Remixin pelaajalla on todettu koronatartunta ja hänet on asetettu eritykseen. Molempien joukkueiden pelaajat ja toimihenkilöt sekä tuomarit ja toimitsijat on asetettu karanteeniin, yhteensä noin 60 henkilöä. Yleisön sairastumisriski on pieni. Ottelua seuranneita kehotetaan kuitenkin seuraamaan vointiaan ja ottamaan koronatulehdukseen viittaavien oireiden ilmaantuessa yhteyttä omaan terveyskeskukseen tai sen ollessa suljettuna maakunnalliseen Päivystysapuun 116 117.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 32 012. Eilen tutkittiin 776 näytettä.
 

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.