Omatoimirastit aiheuttivat lopullisen hurahduksen

Liikuntaa luonnossa ja yhdessäoloa. Suunnistaminen voi olla perheen yhteinen juttu. Kuvat: Kati Pokela
Suunnistus on vienyt Kati Pokelan uusille poluille. Se tarjoaa vastapainoa ruuhkavuosiin, mutta myös yhteistä tekemistä koko perheelle.

EN ole aiemmin ollut kovin innokas metsissä liikkuja, mutta neljä vuotta sitten uskaltauduin mieheni mukaan iltarasteille, kertoo Kati Pokela. –Kartanlukutaiton oli olematonta, ja meno oli lähinnä toisten perässä kulkemista. Harjoituskertojen myötä taidot kehittyivät ja tämän vuoden koronakevät räjäytti pankin – omatoimirastit alkoivat. Suunnistuskerrat tuplaantuivat, itsevarmuus lisääntyi ja uskalsin lähteä yksin suunnistamaan. Lopputuloksena hurahdin lajiin lopullisesti.

Alun epävarmuus on jäänyt taakse, vaikka vieläkin tulee joskus tilanteita, etten tiedä missä olen, Pokela toteaa.

–Metsässä on iltarastien aikaan muitakin suunnistajia, jotka mielellään auttavat. Harrastamisessani on kuitenkin alusta lähtien pysynyt mukana suorituksen jälkipyykki. Aina tulee analysoitua mikä rastiväli meni hyvin, ja missä olisin voinut tehdä jotain toisin.

Kaiken kaikkiaan hän on iloinen siitä, että on löytänyt suunnistuksen.

–Se on tuonut hyvää vastapainoa ruuhkavuosien keskelle. Suunnistaessa kaikki muu unohtuu ja sitä keskittyy vain karttaan ja ympäröivään luontoon. Välillä voi lähteä koko perheenkin kanssa suunnistamaan lyhyemmille radoille. Suurin osa hyvistä marjapaikoistakin on löytynyt juuri suunnistuksen ansiosta. Kannustankin kokeilemaan suunnistamista edes kerran. Ehkä se on juuri sinunkin lajisi!

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.