Ruskamessu nähdään televisiosta sunnuntaina 18.10.

Kirkkohallituksen ohjaaja Janne Koivula ohjeistamassa messun toteuttajia. Kuva: Mikko Jaskari
Ruskamessu on osa vuosittaista RuskaGospel -tapahtumaa, jonka toteuttavat Evijärven ja Kauhavan seurakunnat yhteistyössä. Nuorten rooli on messussa näkyvässä osassa.

KAUHAVAN ja Evijärven seurakuntien Ruskamessu toteutettiin tänä vuonna yhteistyössä kirkkohallituksen ja Ylen kanssa.

Lauantaina 26. syyskuuta Ylihärmän kirkossa kuvatun messun voi katsoa Yle TV 1:stä sunnuntaina 18. lokakuuta kello 10.

Ruskamessu on osa vuosittaista RuskaGospel -tapahtumaa, jonka toteuttavat Evijärven ja Kauhavan seurakunnat yhteistyössä. Vallitsevan koronatilanteen vuosi tämän vuoden RuskaGospel-tapahtuma jouduttiin perumaan, mutta Ruskamessu pystyttiin toteuttamaan erillisenä tilaisuutena. Kirkkoon pystyttiin ottamaan kaikkinensa 120 henkilöä.

–Televisiojumalanpalveluksista vastaava kirkkohallituksen edustaja kyseli kirkon työntekijöiden Facebook-sivuilla vinkkejä erilaisista jumalanpalveluksista, joita voisi televisioida. Laitoimme sinne maininnan Ruskamessusta, jonka toteutuksesta vastaavat hyvin pitkälle nuoret. Tähän tartuttiin ja tänä syksynä televisiojumalanpalvelus toteutui, kertoo Anna-Maria Sironen Kortesjärven kappeliseurakunnasta.

MESSUN valmistelut aloitettiin jo vuoden vaihteen tienoilla. Silloin messubändi aktivoitui Juho Nuottimäen johdolla.

–Messubändissä oli aluksi mukana 10 nuorta ja nuorta aikuista. Kesällä saimme ohjeistuksen kirkkohallituksesta, että koronan takia joudutaan musiikkiryhmää pienentämään kuuteen henkilöön.

Messussa liturgina toimii kappalainen Anssi Massinen, ehtoollisavustajina vt. kirkkoherra Laura Lahdensuo ja diakoni Sirpa Huhdankoski. Muuten nuorten rooli on näkyvä: Keskustelusaarnan pitävät Tuukka Salo ja Oona-Mari Marsch. Janina Mantela ja Loviisa Myllymäki juontavat ja lukevat rukoukset, tekstit sekä lähettämissanat. Saliäänestä vastasi Miika Mustajärvi. Messua koordinoivat nuorisotyönohjaajat Miia Antila ja Anna-Maria Sironen.

–Olemme nuorten kanssa kiitollisia saamastamme mahdollisuudesta olla toteuttamassa televisiojumalanpalvelusta. Toivomme sydämestämme, että se voisi olla mahdollisimman monelle siunaukseksi.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.