Ekorosk tiedottaa: Toimi oikein ja laita kasvosuojaimet energiajätteeseen

Julkaistu:

Aihe:

Kertakäyttöiset kasvosuojaimet ovat osa arkea useimmissa kodeissa nykyään, ja siksi on syytä muistuttaa siitä, että ne ovat energiajätettä, muistutetaan Ekoroskilta.

–Kasvosuojaimet, nenäliinat ja paperipyyhkeet laitetaan aina energiajätteeseen, muun muassa viemärin tukkeutumisen välttämiseksi. Koronatautiin sairastuneiden ihmisten on laitettava käytetyt kasvosuojaimet ja nenäliinat erikseen omaan jätepussiin, Ekoroskin tiedottaja Pia Grankvist sanoo.

Sulje täyttynyt pussi tiiviisti ja purista ilma pussista sitä sulkiessa. Sulje jätepussi joko ristiin sitomalla kaksoissolmulla tai teippaamalla. Vie jätepussi ulos energiajäteastiaan.

–Lajittele pakkausmateriaalit tehokkaasti ja pakkaa ne tiiviisti. Vie pakkausmateriaalit ekopisteeseen, niin energiajätettä syntyy vähemmän. Älä jätä jätettä jäteastioiden viereen, jos ne ovat täynnä, vaan säilö ne tilassa, jossa niistä ei ole haittaa terveydelle ja ympäristölle, jossa esimerkiksi haittaeläimet eivät pääse levittämään jätteitä. Yhteisin toimin selviämme tästä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.