Hirvikolaririski syksyllä suurin — pienennä itse onnettomuusriskiä

Julkaistu:

Aihe:

HIRVIONNETTOMUUKSIEN vaara on suurimmillaan aina syksyn tullen ja metsästyskauden alkaessa.  

Jokainen autoilija voi itse pienentää onnettomuusriskiä omalla ajokäyttäytymisellään. Tarkkana kannattaa olla erityisesti hämäräajossa ja hirvistä varoittavien liikennemerkkien ilmoittamalla alueella. 

Riistanhoitoyhdistysten tilastojen mukaan viime vuonna Suomessa tapahtui yli 2 000 hirvionnettomuutta. Onnettomuuksia tapahtuu ympäri vuoden, mutta selvästi eniten syyskuusta joulukuuhun yltävällä jaksolla, kello 16 ja puolen yön välisenä aikana. 

Syksyllä kiima-aika, metsästys ja hirvien muutto talvilaitumille saavat eläimet liikkeelle. Hirvikolareita voidaan ennaltaehkäistä rakentamalla aitoja ja yli- tai alikulkupaikkoja. Lisäksi hirvistä varoittavat tekniset järjestelmät ovat kehittyneet. 

–Kuolemaan johtaneita hirvionnettomuuksia on viime vuosina tapahtunut 1–3 kappaletta vuodessa ja enemmän 100 km/h kuin 80 km/h nopeusrajoituksella. Onnettomuuteen joutuneista puolet oli henkilö- tai pakettiautoja ja puolet moottoripyöräilijöitä, kertoo onnettomuustietoinstituutin liikenneturvallisuuspäällikkö Esa Räty

–Jokainen kuljettaja voi itse pienentää riskiä omalla ajokäyttäytymisellään, olemalla tarkkaavaisena erityisesti aamu- ja iltahämärässä sekä pudottamalla ajonopeutta erityisesti hirvivaara-alueilla, muistuttaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.