Järvi-Pohjanmaalla 16 koronatartuntaa

Julkaistu:

Aihe:

Viidestä uudesta tartunnasta neljä liittyy Ylläksen ruskaretkeen ja siitä johtuneisiin jatkotartuntaketjuihin. Yksi tartunta liittyy Seinäjoen opiskelijatartuntoihin. Tartunnan saaneet ja altistuneet on asetettu eristykseen tai karanteeniin.

THL:n tartuntatautirekisterin mukaan Vimpelissä on todettu torstaina puolilta päivin 11 varmistettua koronatautitapausta.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä päätti kokouksessaan 8.10.2020 pitää edelleen voimassa aiemmin sovitut varotoimenpiteet ja suositukset. Maskeja suositellaan käytettäväksi joukkoliikenteessä, koronavirustestiin hakeutuessa, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella ennen testituloksen valmistumista, riskialueelta Suomeen saapuessa matkalla maahantulopisteeltä karanteeniin, tai jos karanteenin aikana on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella, sekä  julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Myös toisen asteen oppilaitoksissa on kasvomaskisuositus.

Tähän asti sovitut suositukset ja varotoimenpiteet ovat voimassa 18. lokakuuta saakka. Seuraavan kerran pandemiajohtoryhmä kokoontuu 12. lokakuuta kello 13.

Mainos

Perusturvan johto haluaa muistuttaa kaikkia kuntalaisia siitä, että jokainen ottaisi annetut suositukset ja ohjeistukset vakavasti ja sillä tavoin osallistuisi koronan vastaiseen työhön.

–Haluamme myös osaltamme kiittää siitä, että mittaviin koronan torjuntatoimenpiteisiin on ryhdytty, toteaa perusturvajohtaja Tanja Penninkangas.  –Esimerkkinä voisi mainita muun muassa sen, että suuria yleisötilaisuuksia on peruttu. Myös seurakunnat ja seurat ovat ottaneet annetut ohjeistukset vakavasti ja muuttaneet toimintakäytänteitään siten, että mahdollisia altistumisia ei tulisi. On ollut myös ilo huomata, että katukuvassa näkyy yhä enemmän kasvomaskeja.

Uskomme siihen, että yhdessä onnistumme taltuttamaan koronan! Tälle hetkellä tilanne on hyvin hallinnassa. Suuri kiitos siitä kuuluu perusturvan henkilöstölle, joka on tehnyt hartiavoimin töitä vuorotta sekä erinomaiselle yhteistyölle sivistystoimen, teknisen toimen sekä Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin kuntien kanssa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.