Alajärvi hakee henkilöstötoimenpiteillä miljoonien säästöjä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

ALAJÄRVEN kaupunki hakee tämän vuoden henkilöstöä koskevilla toimenpiteillä 600 000 euron säästöjä. Mukana luvussa ovat jo alkuvuoden aikana tehdyt lomautukset. YT-neuvotteluesityksessä todettiin, että henkilöstöä lomautetaan loppuvuoden aikana enintään 90 päiväksi. Lomautukset koskevat enintään 100 henkilöä.

Vuosien 2021–2022 toimenpiteet kohdistuvat kaupungin koko henkilöstöön ja niillä tavoitellaan pysyvää, yhteensä noin 1,5 miljoonan euron henkilöstökulujen vähentymistä. Keinoina henkilöstön osa-aikaistaminen, lomauttaminen tai irtisanominen sekä kaupungin hallinnon, organisaation ja toimintatapojen muuttaminen ja näihin liittyvät toimen tai viranhaltijan tehtävien muuttaminen tai lakkauttaminen. Ensisijaisesti tarvittavat muutokset ja vähennykset pyritään tekemään eläköitymisen tai muiden sellaisten vapaaehtoisjärjestelyiden sekä määräaikaisuuksien päättämisen kautta. Vuosien 2021–2022 toimeenpantavat toimenpiteet tulevat kohdistumaan enintään 50 henkilöön.

–Näillä toimenpiteillä pyritään saamaan  kaupungin talous tasapainoisempaan suuntaan ja vastaamaan keväällä alkaneen koronaepidemian tuomiin ylimääräisiin kustannuksiin, kertoi kaupunginjohtaja  Vesa  Koivunen.

Vuosien 2021–2022 aikana toteuttavien säästötoimien valmistelu jatkuu kunkin hallintokunnan esityksillä ensi vuoden talousarvioksi. Lautakuntien esitykset viedään kaupunginhallitukseen, joka tekee oman esityksensä kokonaisuudesta kaupunginvaltuustolle. Valtuusto päättää viimeistään joulukuussa ensi vuoden talousarviosta ja sen kautta toteutettavista säästötoimista. Päätösten täytäntöönpano aloitetaan vuoden 2021 aikana ja saatetaan loppuun vuoden 2022 aikana.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.