Alajärven kaupunginhallitus 6.10.2020: Talouden luvut täsmentyvät

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

TALOUDEN toteutuman perusteella kaupungin tilinpäätöksen arvioidaan muodostuvan 457 568 euroa alijäämäiseksi. Selvitysten perusteella perusturvalautakunnan toteutuma 31.7.2020 Alajärven osalta oli 60,87, sivistyslautakunnan 52,75, teknisen lautakunnan 57,3 ja maaseutulautakunnan 51,9, ilman lomituspalveluita. Verotulojen toteutuma oli 18 040 915 euroa eli 59,8, ja valtionosuuksien 21 469 462 euroa eli 59,4 prosenttia. Arvion mukaan perusturvan lisämäärärahatarve on 1 621 656 euroa ja sivistystoimen osalta vähennystä 831 900 euroa, eli nettovaikutus on yhteensä 789 756 euroa. Veroennuste näyttää kuluvalle vuodelle 1 045 000 euron vajetta, mutta valtionosuudet kasvavat 1,75 miljoonaa euroa.  

KAUPUNGINVALTUUSTON kokouksia voi seurata 31.5.2021 saakka ainoastaan sähköisesti. Kaupunginhallitus täydensi toukokuussa tehtyä päätöstä niin, että kaupunginvaltuuston kokoukset järjestetään poikkeuslain voimassaolon aikana niin, että kokouksia voi seurata vain sähköisesti joko videopalvelun tai muun sähköisen viestimen tai radion kautta. Valtuustosalissa on otettu käyttöön uusi kokousjärjestelmä, jossa ei erikseen ole videomahdollisuutta, mutta kuitenkin mahdollisuus kokouksen seuraamiseen joko suoraan radion tai nettiyhteyden kautta. Linkki kokouksen sähköiseen seuraamiseen laitetaan kaupungin kotisivuille ja sosiaalisen median kanaviin kokouspäivänä.

MOPOPARKIN perustaminen palautetaan tekniselle lautakunnalle uudelleen käsittelyyn. Kujakon Oy teki aiemmasta oikaisuvaatimuksen päätöksestä, kaupunki vuokraisi mopoparkille tilat teollisuusalueelta ja luovuttaisi niiden hallinnan perustettavalle yhdistykselle. Kujakonin tekemässä oikaisuvaatimuksessa todetaan päätöksen kohdistuvan yrityksen oikeuteen ja etuun harjoittaa elinkeinotoimintaa omistamallaan tontilla ilman ylimääräisiä häiriötekijöitä. Melu haittaa toimistossa tapahtuvaa suunnittelutyötä, jota tehdään myös iltaisin ja viikonloppuisin, vaikuttaa negatiivisesti teollisuusalueen houkuttelevuuteen ja olemassa olevien toimitilojen myymiseen sekä arvon määritykseen.  

ALAJÄRVEN Ankkurit ry ja keväällä 2020 perustettu uusi emäseura, Alajärven Ankkurit pesis ry, eriyttävät urheiluseuran toiminnan juniori- ja edustustoimintaan marraskuun alusta. Kaupunginhallitus hyväksyi Alajärven Ankkurit pesis ry:n lainan ja siihen liitetyn kaupungin takausvastuun siirron sekä takaisinmaksuehtojen muutoksen niin, että jäljellä olevaa laina-aikaa pidennetään ja lainasumma maksetaan takaisin 10 vuoden laina-ajalla. Kaupunki antaa omavelkaisen takauksen viideksi vuodeksi lainalle, jonka pääoma on 25 780 euroa. Muiden pitkäaikaisten pankkilainojen siirrot uusi toimija on saanut neuvoteltua paikallisissa pankeissa kuntoon.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.