Vimpeliläinen Tikli Group osti alumiinifirma Honpumet Oy:n

Sastamalalainen alumiinifirma Honpumet Oy siirtyi vimpeliläisen Tikli Groupin omistukseen tiistaina 11.8. allekirjoitetulla kauppasopimuksella.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

VIMPELILÄINEN Tikli Group Oy on ostanut Sastamalassa pitkään toimineen, alumiinin jatkojalostukseen erikoistuneen Honpumet Oy:n koko osakekannan. Yhtiö siirtyi Tikli Groupin omistukseen tiistaina 11.8. allekirjoitetulla kauppasopimuksella.

Molempien yhtiöiden operatiivinen toiminta säilyy ennallaan. Yrityksen henkilökunta jatkaa vanhoina työntekijöinä yhtiön palveluksessa.

–Yritysjärjestely tukee Tikli Groupin strategista kasvua ja vahvistaa molempien yhtiöiden markkina-asemaa. Yrityskaupoilla saamme roimasti lisää osaamista molemmin puolin: synergiaedut ovat merkittävät. Järjestelyn jälkeen olemme todellisia alumiinin moniosaajia, iloitsee Tikli Groupin toimitusjohtaja Pasi Arvola.

HONPUMET on Sastamalan Mouhijärvellä sijaitseva tilauskonepaja, joka aloitti toimintansa vuonna 1986. Yhtiö on kasvanut vuosien varrella merkittäväksi toimijaksi alumiiniprofiilien CNC-koneistuksessa. Yhtiön monipuolinen osaaminen, vankka kokemus ja moderni konekanta vastaavat tehokkaasti erilaisten kappaleiden valmistushaasteisiin. 

Honpumet tunnetaan luotettavana ja arvostettuna yhteistyökumppanina alumiiniprofiileiden pursotuslaitoksille ja koneistettuja alumiiniosia toiminnassaan hyödyntäville yrityksille.

Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 5,2 miljoonaa euroa.

–Odotan mielenkiinnolla ja uteliain mielin tulevaisuutta. Tämä ala ja yhtiö ovat meille tärkeät, vaikka nyt omistuksen myimmekin, toteaa Honpumetin hallintojohtaja Heimo Honkala. 

Honkala omisti yhtiön veljensä Matti Honkalan kanssa. Yhtiö on ollut veljesten elämäntyö. Myynnin taustalla oli tarve löytää yritystoiminnalle jatkuvuutta pääomistajien eläkeiän lähestyessä.

–Meille oli tärkeää, että yrityksen edelliset omistajat jäävät yhtiön palvelukseen. Honpumet on erinomainen yritys, jota tulemme myös jatkossa määrätietoisesti kehittämään samoin kuin Vimpelissä toimivaa Tikliä. Teollisena omistajana meille on tärkeää, että toimintaa kehitetään ja kasvatetaan molemmilla paikkakunnilla tasapuolisesti, Pasi Arvola sanoo.

KAUPPOJEN jälkeen syntyi uusi, merkittävä toimija alumiinin jatkojalostuksen toimialalle. Yhtiöt tekivät viime vuonna liikevaihtoa yhteensä 15,4 miljoonaa euroa, ja konsernin yhteenlaskettu henkilöstömäärä on noin sata.

Yritysjärjestelyn myötä Tikli Groupin monipuolinen palveluvalikoima laajenee entisestään. Tikli Group valmistaa alumiinitikkaiden ja -telineiden lisäksi muun muassa ikkunoita ja ovia, aitoja ja katoksia, savunpoistojärjestelmiä sekä vesivaakoja.

–Voimme nyt tarjota asiakkaillemme entistä kilpailukykyisempiä ja laajempia kokonaisratkaisuja. Uskomme, että yritysjärjestely lisää kapasiteettia ja luo uusia mahdollisuuksia myös molemmilla seuduilla olemassa oleviin alumiiniklustereihin, Tikli Groupin hallituksen puheenjohtaja Timo Mastokangas sanoo.

–Toimintaa on tarkoitus viedä eteenpäin yhteistuumin. Pystymme hyödyntämään toistemme vahvuuksia, toteaa Honkala.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.