Sironen-Hännisen viides lastenkirja kertoo vauvaperheen arjesta

Sirpa Sironen-Hänninen on juuri saanut valmiiksi viidennen lastenkirjansa Hellästi hellien. Kuva: Sirpa Ryyppö

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVELÄISLÄHTÖINEN lastenrunoilija Sirpa Sironen-Hänninen on saanut valmiiksi viidennen kirjansa Hellästi hellien. Tekijänkappaleet saapuivat postissa elokuun alussa, ja kirjan pitäisi ehtiä kirjakauppoihin ensi viikolla.

Kirjan runot kertovat vauvaperheen arjesta ja houkuttelevat lempeään ja iloiseen vuorovaikutukseen vauvan kanssa.

–Arkiset hoivatilanteet, syöttämiset, vaipanvaihdot ja pukemiset ovat kommunikaatiotilanteita, joissa vauva oppii, Sironen-Hänninen kertoo. –Runot etenevät vauvan kasvun mukaan, kun hän vähitellen kiinnostuu ympäristöstään.

Kirjan toisena tekijänä on psykologi Leea Mattila, Toisenlaiset teiniäidit -tv -ohjelmasta tuttu varhaiseen vuorovaikutukseen erikoistunut psykologi.

–Kirjassa on runojen ohella psykologin vinkkejä siihen, miten arjen tilanteen saa valjastettua tukemaan vauvan kehitystä. Mukana on tietoa, kannustamista ja leikki-ideoita, jotka kehittävät vauvan aisteja ja taitoja monipuolisesti.

Mainos

Kaikki kirjan runot on säveltänyt Jukka Salminen. Kaksi niistä on päässyt nuotteina mukaan. Ulkoasun ja värikkään kuvituksen on tehnyt Henna Ryynänen.

–Värikäs kuvitus houkuttelee tarttumaan, ja kun sivut ovat hieman paksumpia, niitä on vauvankin helpompi käännellä, kun hän hieman kasvaa.

SIRONEN-HÄNNISEN runosuoni ei ole ehtynyt. Kaksi käsikirjoitusta on tälläkin hetkellä eri kustantamoilla odottamassa jatkoon pääsyä.

–Kolmas odottaa työhön tarttumista, joten ideoita riittää ja eläkeläisellä mielekästä tekemistä ja työn iloa, hän sanoo.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.