Tanssit Evijärvellä Alapään Nuorisoseuralla

tanssit_evijarvella_alapaan_nuorisoseuralla.jpg
Evijärven Alapään Nuorisoseura r.y. järjestää tanssit Vasikka-aholla torstaina. Tansseissa musiikista vastaa liveorkesteri.

TORSTAINA 30. heinäkuuta järjestetään ensimmäiset tanssit Evijärven Vasikka-aholla pitkän tauon jälkeem. Tanssit pidetään Alapään Nuorisoseuralla 256 neliön suuruisella parketilla. Ne alkavat kello 20 ja päättyvät puolen yön aikaan.

Tansseissa musiikista vastaa liveorkesteri. Evijärven Alapään Nuorisoseuran puheenjohtaja Mauno Puotinen kertoo tansseilla olevan pitkät perinteet Vasikka-aholla.

–Kun tämä rakennettiin, niin silloin se oli kauhean suosittu ja kyllä suosio on säilynyt vieläkin, Puotinen ilmoittaa.

–Keskiviikkotanssit ovat olleet ne, jotka ovat nostaneet Vasikka-ahon maailmankartalle. Aikoinaan Nuorisoseuran alkuvuosina vieraita on ollut jopa tuhannen paikkeilla. Viime vuosina vierasmäärät ovat liikkuneet noin 200 tuntumassa, nuorisoseuran sihteeri Raija Perkkalainen arvioi.

NUORISOSEURAN aktiivit sanovat, että luvassa ovat normaalit tanssit seuran sisätiloissa.

–Kun on katto pään päällä, se mahdollistaa tanssien järjestämisen ilman säävarausta ja takaa sen, että lämmintä tulee riittämään, Perkkalainen toteaa.

Sisäänpääsy tansseihin maksaa 15 euroa. Nuorisoseurantiloista löytyvät anniskelu- ja ravintolapalvelut. Jos vierailla on toivekappaleita, järjestäjät toivovat tiedon niistä välitettävän etukäteen. Kokeneimmilla lavaketuilla kappalevalinnoilla ei ole tanssiin lähtemisen kannalta ole kuitenkaan suuremmin merkitystä.

–On niin kauan oltu näissä peleissä, että minulle ainakin käy kaikki, Perkkalainen naurahtaa.

Järjestäjien henkilökohtaiseksi tanssikappalesuosikiksi valikoituu hetken pohdinnan jälkeen yksimielisesti nostalginen klassikko: Olavi Virran Kultainen nuoruus.

–Kuten laulussakin lauletaan, se ei ole jäänyt unholaan. Aina kun valssia ajattelee, niin se tulee ensimmäisenä mieleen, Puotinen päättää.

Evijärven Alapään Nuorisoseura r.y. on perustettu vuonna 1978. Alapään kesälava on rakennettu vuonna 1945 ja Nuorisoseurantalo on noussut paikalleen vuonna 1980. Torstain jälkeen järjestysluvultaan kesän toiset tanssit toteutetaan elokuun kuudentena päivänä.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.