Keskustan puheenjohtaja vieraili Alajärvellä

keskustan_puheenjohtaja_vieraili_alajarvella.jpg
keskustan_puheenjohtaja_vieraili_alajarvella.jpg
Katri Kulmuni vieraili Alajärven Paavolantorilla osana Suomen Keskustan kuntakiertuetta.

SUOMEN Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni vieraili Alajärvellä maanantaina 20. heinäkuuta. Paavolan Torilla järjestetty tapahtuma oli osa puolueen Suomen kierrosta. Tilaisuudessa olivat mukana puolueen puheenjohtajan lisäksi keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen sekä kansanedustaja Pasi Kivisaari.

Puheenjohtaja Kulmuni ilmoittaa edellisen kerran vierailleensa Alajärvellä viime talvena uuden liikuntahallin avajaisissa. Järviseutu ei seutuna ole puheenjohtajalle tarkemmin tuttu, mutta uskoo omaavansa hyvän hahmotelman yleisesti eteläpohjalaisesta elinkeinorakenteesta ja sen perustasta.

–Jos kaikkialla olisi yhtä korkeat työllisyyslukemat kuin täällä, niin Suomi olisi paljon vauraampi, Kulmuni kommentoi. 

TÄLLÄ hetkellä yksi keskeinen poliittinen kuuma peruna on EU:ssa valmisteltava koronaelvytyspaketti. Puheenjohtajan mukaan Keskustan kanta pakettiin on se, että sen pitää olla pienempi, lainapainotteisempi sekä laina-ajaltaan lyhyempi.

–Se, mikä julkisuudessa on ollut esillä ei meille käy. Parhaillaan pääministerit neuvottelevat asiasta. Odotamme mielenkiinnolla, minkälaista lopputulemaa sieltä on tulossa, Kulmuni toteaa.

Toinen valtakunnallisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa tapetilla ollut asiakokonaisuus on käsitellyt Etelä-Pohjanmaalla alueellisesti merkittävää elinkeinoa: turkistarhausta ja sen tulevaisuutta. Kulmunin viesti puolueen linjasta asian suhteen on selkeä.

–Turkistarhaus on iso vientielinkeino Suomessa. Tietenkin puolustamme yrittämistä ja yrittäjyyden vapautta, koskee se mitä alaa tahansa, Kulmuni linjaa.

PUHEENJOHTAJA sanoo luottamushenkilöiden arjen kesällä olevan sellaista, että kiertelyä ja matkustelua on luvassa paljon. Keväällä tilaisuuksia oli mahdotonta järjestää. Se on lopulta vaikuttanut kesän tapahtumien osallistumisaktiivisuuteen positiivisesti.

–Ihmiset ovat lähteneet innostuneesti tilaisuuksiin mukaan, mikä on ollut hieno asia, Kulmuni kertoo.

Ensi keväänä huhtikuussa Suomessa järjestetään kuntavaalit. Kulmuni ajattelee Keskustan tulevien vaalien tärkeimpien teemojen liikkuvan terveen kuntatalouden, lähipalveluiden sekä yhteyksien piirissä.

–Tuntuu, että Järviseudullakin on paljon kesämökkejä. Varmaankin useita voisi kiinnostaa myös kaksoiskuntalaisuus, jolloin osan aikaa vuodesta voisi olla kesämökillä ja silloin maksaa veronsa kyseiseen kuntaan, Kulmuni arvioi.

Vierailu Alajärven torilla oli Keskustan Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan kiertueen viimeinen etappi. Aikaisemmin päivän aikana kiertue kiersi Seinäjoella, Tervajoella sekä Lapualla.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.