Teemu Kejonen valittu Askolan kunnanjohtajaksi sekä Karkkilan talousjohtajaksi

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVELLÄ kunnanjohtajana toimiva Teemu Kejonen on tullut valituksi sekä Askolan kunnanjohtajaksi että Karkkilan kaupungille talousjohtajan virkaan. Karkkilan valtuuston päätös Kejosen valinnasta oli yksimielinen ja Askolan valtuuston valinta oli äänestyspäätös.

Kejonen kertoo, että ei ole tehnyt tulevien suunnitelmiensa kanssa vielä lopullista ratkaisua.

–Pitää arvioida plussia sekä miinuksia ja lopulta katsoa, mihin suuntaan vaaka alkaa kallistumaan. Yksi tärkeä tekijä tulevassa valinnassa on se, että poikani asuu Uudellamaalla ja häntä lähemmäs tarkoitukseni on hakeutua, Kejonen kommentoi.

MOLEMMAT tehtävät vaikuttavat Kejosen mielestä mielenkiintoisilta ja sen vuoksi päätöksenteko tulevan viran valinnan kohdalla on suhteellisen vaikeaa.

–On niin sanotusti positiivinen ongelma kun on useampi vaihtoehto, josta valita. Molemmissa päätöksissä on tällä hetkellä valitusaika menossa, joten päätöksen tekemiseen ei ole vielä hirveää hätää, Kejonen sanoo.

Kejonen on toiminut Evijärvellä kunnanjohtajana viiden vuoden ajan. Hän mainitsee olevansa tyytyväinen Evijärvellä toimimiseen ja sanoo seuraajallaan olevan hyvät pohjat lähteä viemään Evijärven kunnan kehitystä eteenpäin.

–Viiden vuoden aikana, minkä Evijärvellä olen ollut, on saatu paljon aikaan. Olen iloinen siitä, miten pienellä kunnan henkilöstöllä on hyvässä yhteistyössä muiden tahojen kanssa tehty paljon hyvää työtä ja rakennettu Evijärvestä hyvää sekä viihtyisää paikkaa asua, elää ja yrittää, Kejonen ilmoittaa.

HYVÄLTÄ kuntajohtajalta vaadittavia ominaisuuksia eritellessä Kejoselle nousee ensimmäisenä mieleen monipuolisuus ja moniosaaminen.

–Kunnan koko määrittää pitkälti keskeiset ominaisuudet. Tulee kyetä toimimaan todella erilaisissa tilanteissa ja asiakokonaisuuksissa, jotka saattavat vaihdella maan ja taivaan väliltä. Aamulla ei aina tiedä, mitä kaikkea päivä tuo tullessa, Kejonen sanoo.

–Sen lisäksi kuntatalouden osaaminen on tärkeää olla hanskassa. Kunta on kuntalaisia varten, joten kuntalaisia tulee osata kuulla ja kannattaa verkostoitua kattavasti paikallisten toimijoiden kanssa, Kejonen tiivistää.

PITKÄN kokemuksen kunnallishallinnossa omaava Kejonen näkee kunnilla olevan tällä hetkellä liikaa lakisääteisiä tehtäviä. Ongelmana on, että kaikkia kuntia yritetään kohdella samalla tavalla, vaikka kuntien välillä on todella suuria eroja sekä erilaisia tarpeita

–Tämänhetkinen tehtävärakenne on todella raskas pienille kunnille. Liputan vahvasti soteuudistuksen maaliin saamisen kannalta tällä hallituskaudella. Rahoitusvastuu leviäisi tällöin leveämmille hartioille ja Evijärven kunnan kokoiset kunnat kykenisivät keskittymään paremmin ydintehtäväänsä eli muun muassa koulutukseen ja osaamiseen sekä elinympäristön ja elinvoiman kehittämiseen liittyviin tehtäviin, Kejonen summaa.

Kokemusta kunta-alan esimiestehtävistä Kejosella on 10 vuoden ajalta. Kejonen on toiminut ennen kunnanjohtajan tehtäväänsä Evijärvellä Muuramessa kehitysjohtajana sekä Rääkkylässä kunnanjohtajana. Uralle mahtuu tämän lisäksi tehtäviä Mikkelissä ja Varkaudessa julkisen sektorin organisaatioissa hallinnon, talouden ja kehittämisen tehtävissä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.