Nyqvistin yrityksellä riittää töitä Järviseudulla

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVELLÄ Ollinkankaan teollisuusalueella toimii Henytek Oy niminen autohuoltoyritys. Yrityksen toimenkuvaan kuuluvat autojen huollot ja korjaukset, ilmastointihuollot, rengas- ja vannemyynti sekä varaosat ja varusteet. Yritys työllistää tällä hetkellä yhteensä 4 henkilöä.

Yrityksen toimitusjohtaja Henri Nyqvist kertoo arjen Järviseudulla kulkevan mallikkaasti. Henytek Oy muutti vuoden vaihteessa tilansa uuteen osoitteeseen ja siirsi suuren osan toiminnoistaan Ollinkankaan yritysalueelle.

–Tähtäimessä on kovien investointien ja satsauksien jälkeen pysyä hommassa mukana ja se, että yritys voi tehdä vielä viiden vuoden päästä samoja hommia, Nyqvist toteaa.

AUTOALALLA Nyqvist aloitti työuransa Seinäjoella Käyttöauton palveluksessa. Lopulta Nyqvist päätyi perustamaan oman yrityksen kotipitäjäänsä Kortesjärvelle.

–Minulla oli joskus ollut suunnitelmia oman toiminnan avaamiselle tänne. Vuonna 2016 siirryinkin sitten sen kanssa ajatuksen tasolta toteutukseen. Neljä vuotta on nyt mennyt siinä savotassa, Nyqvist kertoo.

Yrittäjällä oli aikoinaan halu lähteä yläasteen jälkeen kouluttautumaan autopuolelle. Se ajatus kuitenkin tyrmättiin alueellisen työllisyyden näkökulmasta heti lähtötelineisiin. Tämän viitoittamana Nyqvist lähti metallialalle ja hankki sieltä koulutuksen.

–Sanottiin, että ei kannata, koska ei täällä ole autoalan hommia. Nyt yrittäjän arjessa on tullut monta kertaa todettua, että vaikka sivukylillä täällä ollaankin, niin hommaa riittää aivan ruuhkaksi asti. Puheluita tulee välillä päivään niin paljon, että tuntuu kuin olisi koko ajan puhelimessa, Nyqvist kommentoi.

NYQVIST mainitsee aina olleensa yrittäjähenkinen, vaikka suvussa ei kovin paljon yrittäjätaustaisia olekaan.

–Oli aina vahva tunne siitä, että tulisin tekemään jotain omaa juttua. Tämä koko Henytek olikin sitä kautta oikeastaan luonnollinen muutos Käyttöautolla työskentelystä, Nyqvist kommentoi.

Toimitusjohtaja Nyqvist aloitti yrityksensä yksin, mutta töiden määrän jatkuvasti kasvaessa nousi ajankohtaiseksi palkata työntekijöitä apuvoimiksi.

–Kun aloitin, pohdin olevani tyytyväinen neljään työtuntiin päivässä. Tällä hetkellä töitä riittää jo sen verran, että yksin koko sapluunan pyörittäminen olisi täysi mahdottomuus. Muun muassa asiakaspalvelu ja osien hankinta työllistävät paljon, Nyqvist arvioi.

Tulevat tavoitteet Henytekin osalta ovat selkeät. Tulevana loppukesänä tai syksynä suunnitelman tasolla on mahdollisesti järjestää keväällä pitämättä jätetyt avajaiset. Tämän lisäksi kasvavassa yrityksessä on tällä hetkellä kovaa tarvetta uusille osaaville käsipareille.

–Jos uusi ammattitaitoinen osaava työntekijä löytyy, lupaan palkata hänet töihin vaikka heti huomenna, Nyqvist ilmoittaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.