Keväinen inspiraatio poiki ennätysrunsaan kesänäyttelyn

Vaasassa syntynyt taidemaalari Sari Haapaniemi on tullut tunnetuksi värikkäistä, lähes kolmiulotteisista maalauksistaan. Haapaniemen kesänäyttely on avoinna kuudetta kesää Lehtimäellä hänen puolisonsa sukutilalla Vanhassa Nevantakasessa.
KESKIVIIKKONA avautuu virallisesti koloristi Sari Haapaniemen kuudes kesätaidenäyttely Vanhassa Nevantakasessa Lehtimäellä. Sari ja Ari Haapaniemi kokosivat kesäkuun aikana vanhaan navettaan rakennettuun galleriaansa runsaan kattauksen taidetta. Iso osa teoksista on kevään aikana maalattuja.

–Tämä on tähänastisista näyttelyistä suurin ja laajin, tila hyödynnettiin koko korkeutta myöten, Sari Haapaniemi toteaa.

Poikkeusolosuhteiden vuoksi Haapaniemi maalasi tiiviisti koko kevään ajan Vaasassa, ja inspiroitui erityisesti suomalaisista maisemista, keväästä ja vesinäkymistä.

–Luonto nousi vahvasti esille tekemisessäni. Olen maalannut aiemminkin luontoaiheita, mutta ne ovat olleet pääasiassa välimerellisiä, etelässä vietettyjen talvikuukausien aikana maalattuja. Puutarha, kasvit ja luonto ovat olleet minulle aina tärkeitä. Nyt hakeuduin päivittäin metsään kävelemään: tuli kaipuu lenkkeillä lähimetsissä. Tauluihin ilmestyi keväistä vihreää ja koivikkoja.

Pariskunnalla on koti myös Helsingissä.

–Keväällä oli hyvä olla Pohjanmaalla, toteaa Ari Haapaniemi.

Maaliskuinen Madeiran-matka peruttiin muutama päivä ennen lähtöä. Vaikka kaiken sosiaalisen elämän seisahtuminen äkkiä oli shokki, pysähtyminen ja rauhoittuminen teki Haapaniemien mukaan hyvää.

–Elämä oli ihanan rauhallista.

KEVÄISEN työrupeaman jälkeen Sari Haapaniemen maalauskäsi saa levätä Lehtimäellä. Heinäkuu on pyhitetty näyttelyvieraille.

–Muuten varmaan tekisin koko kesän töitä. Nyt saan viettää aikaa ihmisten kanssa, jutella kaikesta mahdollisesta, myös taiteesta, kun esimerkiksi tavallisissa näyttelyn avajaisissa ehtii vaihtaa vain muutaman sanan. Täällä on leppoisa tunnelma, tänne on varmasti helpompi tulla kuin tavalliseen galleriaan.

Aikaisempien heinäkuiden aikana tilalla on käynyt vuosittain noin tuhat vierasta: suurin osa eri puolelta Suomea, kaukaisimmat Hawajilta ja Kuubasta saakka. Tämän kesän osalta arvioita on vaikea tehdä. Ryhmämatkoja ei juuri järjestetä, mutta Haapaniemet uskovat kotimaan matkailun suosion nousuun.

–Matkailukesä on varmasti erilainen. Olisi hienoa, jos ihmiset kulkisivat kotimaassa ja tukisivat siten Suomea.

NÄYTTELY on avoinna päivittäin kello 12–17, muina aikoina sopimuksen mukaan. Viiden euron pääsymaksuun sisältyy kahvi ja leivonnainen. Samalla voi tehdä kierroksen puutarhassa, jota Haapaniemet ovat vuosien aikana laajentaneet pala palalta. Kukkien ja puiden lomassa kulkee polkuja, joille on annettu tilan entisten asukkaiden nimet.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.