Akuuttiosaston potilasmäärää lasketaan kymmenellä

Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunnan päätöksiä.

JÄRVI-POHJANMAAN perusturvalautakunta hyväksyi kokouksessaan Akuuttiosaston sairaansijapaikkojen vähentämisen heinäkuun alusta alkaen 35 paikasta 25 paikkaan. Paikkalukua nostettiin vuoden 2019 alusta, jolloin Lappajärvi liittyi perusturvaan. Potilaita on ollut vuoden aikana osastolla keskimäärin 24 vuorokaudessa.

Kotisairaalatoiminnan käynnistyttyä helmikuussa 2020 useat potilaat on voitu kotiuttaa lyhyen hoitojakson jälkeen kotisairaalapalvelun turvin. Kotisairaalapalvelusta saatu palaute on ollut erinomaista, ja perusturvassa sen toimintaa halutaan laajentaa ja siirtyä entistä enemmän asiakkaiden toivomaan kotona tapahtuvaan hoitoon.

Osastolle jää mahdollisuus viiteen lisäpaikkaan, joilla voidaan esimerkiksi reagoida nopeasti mahdollisen COVID 19-pandemian laajentumisen tai muun vastaavan epidemian johdosta syntyvään sairaansijapaikkojen lisätarpeeseen.

Olli Ketola ilmoitti, ettei voi yhtyä Järvi-Pohjanmaan perusturvan esitykseen ja jätti eriävän mielipiteen.

PERUSTURVALAUTAKUNTA päätti valita HLL Tuija Muikun ja HLL Michael Jaamalan avoinna oleviin hammaslääkärin virkoihin, sekä vahvistaa HLL Susannan Hanhisalon ja HLL Päivikki Peltokankaan hammaslääkärin virat.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.