Lasten karnevaalit saapuivat Kortesjärvelle

Kortesjärven kylän katukuvaan nousi tiistaina 16. kesäkuuta karnevaalialue Kauhavan nuorisopalveluiden järjestämänä. Tapahtuma saatiin kasaan muuttuneiden tapahtumien järjestämisohjeistuksien kautta nopealla aikatahdilla.

KAUHAVAN nuorisopalvelut järjestivät kiertävän Lasten karnevaalit-tapahtuman jokaisessa Kauhavan kaupunginosassa juhannusta edeltävällä viikolla. Tapahtuman tarkoituksena oli tarjota lapsille ja perheille ilmaista tekemistä kesäpäivälle. Lasten karnevaalien jälkeen tapahtumapaikalla toteutettiin nuorten kesäpiknik, jossa luvassa oli vapaamuotoista oleskelua.

Tapahtumakiertue saapui Kortesjärvelle tiistaina 16.kesäkuuta. Tapahtuman järjestämisestä vastaavat Kauhavan kaupungin nuorisopalveluiden nuoriso-ohjaajat Tuomas Lahdenperä ja Elina Ruotsala kertoivat alkukevään luoneen haasteita siihen, minkälaisia toimintoja nuorisopalvelut kykenevät turvallisesti järjestämään.

–Saimme kuitenkin mielestäni mukavan paketin kasaan. Mukaan tapahtumiin otimme desinfiointi-imurin, jolla pystymme tarvittaessa putsaamaan välineitä käytön jälkeen, Ruotsala sanoo.

TAPAHTUMA-ALUEELLA oli mahdollisuus tehdä jättisaippuakuplia, suorittaa temppuratapisteitä, kiipeillä köysiradalla ja vetää narunvetoa. Lahdenperä kertoo idean tapahtumaan lähteneen liikkeelle viime vuonna, jolloin samainen tapahtumakonsepti toteutettiin. Nopealla aikatahdilla tapahtuneet muutokset tapahtumien järjestämistä koskevassa ohjesäädännössä ohjasivat reagoimaan ripeästi tämän kesän tapahtumakalenteriin.

–Aluksi näytti siltä, että emme kesän aikana mitään pääse järjestämään. Kun vihreää valoa tapahtumille lopulta näytettiinkin, niin tuli kiire ja markkinointi jäi vähemmälle. Vähän tuntui aluksi varsinkin Alahärmässä, että tiedottaminen ei ollut oikein tavoittanut porukkaa.  Lahdenperä kommentoi.

–Tiedotus tapahtui suurimmilta osin sosiaalisen median kautta kaupungin kanavilta. Tänne Kortesjärvelle vieraita tuli heti alusta alkaen nopealla tahdilla. Toki täällä tapahtumapaikkana toimiva kirkon parkkipaikka oli sijainniltaan kyläkuvassa erinomainen, sillä ihmiset huomaavat ohiajaessaan täällä tapahtuvan jotain erikoista, Ruotsala tarkentaa.

PAIKALLE oli tuotu Kultakontti nimellä kulkeva kioski-kahvilaviritelmä. Järjestäjien mukaan tämän kesän kioskilla myytävistä tuotteista hittejä ovat olleet pirtelöt, hattarat sekä dippereiksi kutsutut tuotteet.

–Dipperit ovat hedelmätoffeepatukoita, jotka värjäävät kielen. Varsinkin sellaisten sinisen väristen kohdalla ei jää huomaamatta, jos sellaisen on syönyt suuhunsa, Lahdenperä informoi.

Seuraavana suurempana tapahtumana Kauhavan nuorisopalvelut toteuttavat harrastusviikon. Kyseisen viikon aikana on luvassa ilmaisia matalan kynnyksen harrastuskokeiluja jokaisessa Kauhavan kaupunginosassa. Tapahtuma toteutetaan viikolla 27.

Tapahtumissa paikalla on opettajan lisäksi kaupungin nuoriso-ohjaaja. Harrastusviikon järjestävät yhteistyössä Kauhavan nuoriso- ja kulttuuripalvelut sekä Järvilakeuden kansalaisopisto.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.