Inkerin lounaskahviolla palaillaan arkeen

Ravintoloiden sulkemisen purkutoimenpiteet ovat hiljalleen käynnistyneet. Kortesjärvellä sijaitsevalla Inkerin lounaskahviolla toiminta on elpynyt hiljalleen nousujohteisesti.

KULUNUT kevät on ollut useille ruokapaikoille hyvin vaiherikas. Poikkeusolot ovat johtaneet monien totuttujen käytännön järjestelyjen kokonaan uudelleen suunnittelemiseen. Pandemian takia asetettu ravintoloiden sulkukausi kesti kevään aikana yhteensä yhdeksän viikon ajan.

Kesäkuun alkupuolella rajoituksiin tehtiin ensimmäiset purkutoimenpiteet. Monipuolista lounastarjontaa Kortesjärvellä tarjoava Inkerin Lounaskahvio on yksi ruokapaikoista, joilla on riittänyt pohdittavaa kuluneen kevään aikana. Inkeri Uusimäen mukaan haastavimmista ajoista on kuitenkin suurilta osin selvitty ja yritys tarjoilee ruokapalveluja jälleen entiseen tapaan.

–Hiljalleen menee paremmin ja paremmin. Pitopalveluhommat ovat alkaneet hitaasti elpymään. Keväällä kaikki häät, valmistujaisjuhlat, rippijuhlat ja muut peruttiin, joten menekin voi siitä arvata. Nyt kun viidenkymmenen hengen raja on tullut voimaan, on palvelua kyetty taas pyörittämään. Take away -myynti on onneksi pysynyt hyvänä ja on jopa kasvanutkin entisestä, Uusimäki kommentoi.

KEVÄÄN muutoksien jälkeen lounaskahvion tiloihin asennettiin pleksit asiakastilan ja keittiön välille. Myös hygieniaohjeistukset ruuan tarjoilussa muuttuivat äärimmäisen tarkoiksi. Asiakas ei saa koskea mihinkään ja annokset tulee hakea tiskiltä.

–Kyllähän se enemmän teetättää yrittäjälle töitä, sitä ei käy kiistäminen. Ruokalista on joka tapauksessa pysynyt samana ja annokset ovat yhä edelleen sitä samaa vanhaa Inkeriä, Uusimäki naurahtaa.

Uusimäki uskoo perinteisesti vahvan lounaan konseptin kestävän haasteellisemmatkin ajat.

–Lounasruokailu katkaisee monella työntekijällä työpäivän ja tarjoaa mahdollisuuden saada muuta ajateltavaa työnteon lomaan. Siinä näkee muita ja saa sosiaalista kanssakäymistä. Tauon jälkeen lounaspaikan asiakkailla on kyllä juttua riittänyt, Uusimäki ilmoittaa.

MUUTOKSIA lounaspaikassa on tapahtunut edellä mainittujen lisäksi asiakaspaikkojen suhteen. Niistä puolet on pitänyt karsia väliaikaisesti pois. Asiakkaita lounaspaikkaan on saapunut tasaiseen tahtiin, joten ongelmia asian suhteen ei ole ilmennyt. Epävarmuus on kuitenkin yrittäjän arjessa jatkuvasti läsnä alati muuttuvien säädösten ympäristössä.

–Täytyy vain odottaa uusia määräyksiä ja mitä päätetään. Tuleeko toinen aalto vai ei ja niin edelleen. Elokuulle on tehty tilauksia jo hyvä määrä, kun väellä on käsitys, että silloin juhlia voi normaalimmin pitää, Uusimäki sanoo.

Aukioloajat Inkerin lounaskahviolla ovat pysyneet samana kuin aikaisemmin. Lounaskahvio palvelee asiakkaita maanantaista perjantaihin kello 9–15. Viikonloppuina yritys toteuttaa pitopalvelua. Uusimäki toivottaa kaikki tervetulleeksi ruokailemaan lounaskahviolle.

-Toivotaan, että ajan kanssa kaikki tulee jatkumaan aivan kuin ennenkin, Uusimäki päättää.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.