Evijärven jäätelökioskin tarjonta makutestissä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

KESÄKUU on päässyt hyvään vauhtiin ja se tarkoittaa, että jäätelöiden myyntikausi alkaa käydä Suomessa kuumimmillaan. Suomalaiset ovat jäätelökansaa. Sen toteamuksen puolesta puhuvat tutkimuksien mukaan lasketut keskimääräiset 14 litraa jäätelöä vuodessa. Lukema on suurin kaikista eurooppalaisista valtioista.

Jäätelökesän innoittamana Järviseudun Sanomat suoritti vierailun Evijärven Urheilijoiden ylläpitämälle jäätelökioskille makutestin merkeissä. Jäätelöiden arvioijana toimi edellisenä vuonna kyseisellä jäätelökioskilla työskennellyt Nella Kontiainen.

Arvioitavat maut koostuivat jäätelökioskilla myyjänä olevan Sanni Alatalon näkemyksestä kioskin myydyimmistä jäätelöistä.

–Muutamat maut ovat erottaneet kesällä myynnissä itsensä selkeästi muista. Tähän arviointiin valittuun viisikkoon mahtui mukaan niin selkeitä perinteisiä suosikkeja kuin myös mielenkiintoisia yllättäjiä, Alatalo kertoo.

Vanilja

Arvosana: 7 ½

–Hyvin perinteinen maku, ei hirveän makea. Kovin täyteläinen, muttei kuitenkaan raikas. Klassinen ja turvallinen valinta jäätelökioskilla.

Vadelma-lakritsi

Arvosana: 9 ½

–Suolainen, mutta marjahtava maku. Kokonaisuudeltaan mielenkiintoisin ja kiehtovin. Monta kertaa täytyy maistaa, että pääsee perille siitä, minkälainen maku on kyseessä. Maku lähentelee kaupassa myytävän muumilakritsin makua. Raadin suosikki.

Kookos

Arvosana: 8-

–Sokerinen ja makea maku. Muista jäätelöistä selkeästi hieman poikkeava koostumus. Kookoksen ystävän valinta ja tulee välittömästi joku suklaa- tai mustikkapiirakka mieleen, johon kookosta on lisätty pinnalle. Kookoksen maku jakaa usein mielipiteitä, joten täytyy todeta kliseisesti: toiset tykkäävät, toiset eivät.

Vanhan ajan vanilja & lakka

Arvosana: 9

–Vaniljainen jäätelö makealla sivumaulla. Ei maultaan mikään hirveän eksoottinen, mutta niin sanotusti perushyvä. Kotimaisista marjoista pitäville hyvä valinta. Lakka ei kovin vahvasti kuitenkaan nouse esille, vaan vaniljan maku hallitsee enemmän jäätelöä.

Päärynä

Arvosana: 9+

–Itselleni luontainen valinta, koska pidän todella paljon päärynästä. Syön tätä aina, kun ei tule enempää mietiskeltyä, mikä jäätelö tulisi ostaa. Päärynäksi ei kuitenkaan kovin vahva maku.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.