Yleisurheiluharjoituksissa lajit monipuolisesti kokeilussa

Evijärven Urheilijoiden yleisurheiluharjoitukset ovat päässeet käyntiin. Harjoituksissa kokeillaan erilaisia yleisurheilulajeja ja kehitetään niissä suoriutumiseen vaadittavia ominaisuuksia.

EVIJÄRVEN Urheilijoiden yleisurheilujaoston harjoitukset järjestettiin maanantaina kesäkuun kahdeksantena päivänä Evijärven urheilukentällä. Kyseessä olivat 9–13-vuotiaille suunnatut yleisurheiluharjoitukset. Treenien aikana luvassa oli monipuolisesti erilaisia yleisurheilulajeja sekä harjoitteita, joiden tarkoituksena oli kehittää yleisurheilulajien suorittamiseen vaikuttavia ominaisuuksia.

Harjoituksen vetäjänä toimi evijärveläinen Johanna Kujala. Päivän ohjelmassa oli luvassa aitajuoksua sekä korkeushyppyä. Aitajuoksuosuudessa aidat asetettiin etusuoralle kuudenkymmenen senttimetrin korkeudelle.

–On tärkeä muistaa keskittyä hyvään rytmiin. Se helpottaa aitojen ylittämistä merkittävästi, Kujala ohjeistaa urheilijoita aitajuoksuharjoituksen alkuvaiheessa.

KORKEUSHYPYN osalta askelmerkit haettiin ensin paikalle ilman rimaa. Ensimmäisenä pyrittiin keskittymään hyvään ponnistukseen ja oikeaan juoksurataan. Sen jälkeen rima otettiin käyttöön ja sitä alettiin nostamaan hiljalleen

–Rimalle juostaessa ei saa tulla liian lähelle sitä. Silloin on vaikeampi toteuttaa eteenpäin ja ylöspäin suuntautuva ponnistus, Kujala sanoo.

9–13-vuotiaat yleisurheilijat harjoittelevat kerran viikossa maanantaisin Evijärvellä. Harjoitukset alkavat puoli seitsemältä ja kestävät puolitoista tuntia. Väkeä treeneihin on osallistunut tasaisesti. Ensimmäiset kesän harjoitukset pidettiin viikko sitten.

–Osallistujamäärät ovat liikkuneet suurin piirtein kymmenen osallistujan hujakoilla joka kerta. Se on aivan mukava määrä, Kujala arvioi.

JOKIKYLÄSTÄ kotoisin oleva Jenni Saari on osallistunut yleisurheilijoiden harjoituksiin jo useamman vuoden ajan. Yleisurheilu sopii hänen viikkoonsa hyvin tarjoamalla monipuolista liikkumista.

–Treenit tuovat viikkoon mukavasti sisältöä. Saa aikaa kulumaan ja on sellaista konkreettista tekemistä koko kesän ajan, Saari kommentoi.

Aikaisempien vuosien yleisurheiluharjoitusten kokemuksien kautta Saari on käynyt erilaiset yleisurheilulajit kattavasti läpi. Suosikkilajikseen hän ilmoittaa perinteisen suomalaislajin.

–Kyllä lempparini on ehdottomasti keihäs. Se lentää omasta kädestä tällä hetkellä noin 20 metriin asti, Saari kertoo.

YLEISURHEILUJAOSTOLLA pyörii Evijärvellä useita harjoitusryhmiä eri ikäisille urheilun harrastajille. Uudet kasvot toivotetaan lämpimästi mukaan seuran harjoituksiin lähtötasosta riippumatta. Saari on asiasta urheilijana samoilla linjoilla.

–Tervetuloa mukaan vaan, jos virtaa on ja muuta tekemistä ei löydy. Ei tämänlainen harjoittelu koskaan hukkaan mene, Saari toteaa.

9–13-vuotiaiden yleisurheiluharjoitukset järjestetään maanantaisin kello 18.30–20. Evijärvellä Kirkonkylän kentällä. Vastaavasti 6–8-vuotiaiden yleisurheilukoulu pidetään keskiviikkoisin kello 18–19 samalla paikalla. Yleisurheilukoulua vetävät Heli Saari ja Tiia Viiperi.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.