Vedon nuorella joukkueella odotettua vahvempi aloitus

Veto pelasi viikonlopun harjoitusottelut nuorekkaalla kokoonpanolla. Oikealla Antti Kortteenperä ja Mikko Vihriälä.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Pelinjohtaja Markku Hylkilän tunnelmat viikonlopun jäljiltä olivat positiiviset.

–Lauantaina olimme vahvempia, hyvin saatiin siirrettyä pelaajia pesillä eteenpäin ajotilanteisiin ja juoksuihin. Sunnuntain heikko ulkopeli jäi hieman harmittamaan, siihen se kaatui, mutta lähtökohtiin nähden todella hyvä esitys: nuorella joukkueella sarjan parhaimmistoa vastaan. Sisäpelissä pysyttiin kohtuu hyvin mukana. Tästä on hyvä jatkaa!

Perttu Ruuska esiintyi syöttölautasen äärellä elkein, joihin Hylkilä oli tyytyväinen, ja jokeri Janne Mäkelän ohella paitsi löi juoksuja, myös toi niitä.

–Pertulla ja konkareilla on vahva vire. Oli hieno nähdä myös, miten nuoret olivat mukana. Kentällä näkyi pirteä, positiivinen ja yritteliäs meininki. Lauantain ottelussa Antti Kortteenperä pelasi hienosti ulkona ja hoiti viilipyttymäisesti kaikki tilanteet, sunnuntaina Aleksi Lassilalta nähtiin vahvaa etukenttäpelaamista. Hän on kehittynyt huikeasti kevään aikana ja loisti nuorista pelaajista kirkkaimmin.

SOTKAMON Hiukassa pelataan 27.–28. kesäkuuta ottelusarjan viimeiset ottelut. Sinne mukaan saataneen armeijassa ollut Elmeri Anttila. Mikko Kanalan pari viikkoa sitten syntynyttä jalkavammaa parannellaan kauden alkuun saakka, toiveissa on, että hän on pelikunnossa 2. heinäkuuta Seinäjokea vastaan, mutta mitään riskejä jalan suhteen ei oteta.

Saarikentälle 950 katsojaa?

HALLITUKSEN uudet linjaukset suurten ulkotilaisuuksien enimmäishenkilömäärästä helpottavat urheiluseurojen, myös Vimpelin Vedon, taloudellista ahdinkoa. Alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yleisötilaisuuksien raja on edelleen 500 henkilöä 31.7.2020 saakka, mutta esimerkiksi Saarikentälle voidaan toteuttaa kaksi tai kolme lohkoa, jolloin yleisömäärä saadaan tuplattua tai lähes triplattua.  

–Kyllähän tämä helpottaa paljonkin, totesi Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi. –Katsojakeskiarvo on ollut 1 800, ja jos edes puolet siitä saataisiin paikalle, rahamäärä ei jää kauaksi viime kaudesta, koska kaikki joutuvat maksamaan sisäänpääsystä.

Vedossa pohditaan, olisiko mahdollista toteuttaa kolme lohkoa, joihin kuhunkin saisi maksimissaan 500 katsojaa, mikäli turvavälit järjestyvät. Se riippuu wc-tilojen ja sisäänkäynnin järjestämisestä. Toistaiseksi mennään suunnitelmalla, että kahdelle lohkolle otetaan 950 katsojaa, ja 50 paikkaa varataan paikalla oleville talkoolaisille.

Kausikorttilaisia käydään nyt läpi oikean lippumäärän saamiseksi myyntiin käynnistyviin Superpesis-otteluihin. Ne, jotka asuvat lähellä ja ovat paikalla lähes aina, lasketaan automaattisesti katsojamäärään, kauempana asuvat ja harvemmin peleihin varaavat paikan ilmoittamalla tulostaan.

–Vanhalla hinnalla kausikortin ostaneille on vapaaehtoinen lisämaksu.

HARJOITUSOTTELUIHIN myytiin lauantaille 400 ja sunnuntaille noin 340 lippua.

–Sinne olisi mahtunut. En tiedä, ovatko ihmiset arkoja tulemaan tässä tilanteessa, vai veikö hieno sää muihin puuhiin.

JRTV:n kautta otteluita seurasi etänä tuhansia ihmisiä, joiden maksamasta summasta seurat saavat osuutensa.

–Luulen, että siellä on ollut isot massat, totesi Järviradion toimitusjohtaja Markku Mäenpää.

Striimauksen kautta on mahdollista seurata myös tulevat harjoituspelit.

–Superpesiksen otteluiden oikeudet on myyty Neloselle, mutta alempien sarjojen pelejä on mahdollista lähettää suorana. Tämä on läpimurto, tv on syrjäytetty: ihmiset katsovat peliä ja tallennetta missä ja milloin haluavat.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.