Järvi-Pohjanmaalla yrityspalvelut selvästi keskivertoa paremmat

Graafi: Suomen Yrittäjät

Julkaistu:

Aihe:

Tulosten perusteella tyytyväisyys yrityspalveluihin näytetään olevan korkeimmillaan Vimpelissä arvosanalla 3,68 (asteikko 1–5, 1=erittäin huono, 5=erittäin hyvä). Tulos on maakunnan kolmanneksi paras. Alajärveläiset yrittäjät ovat arvioineet yrityspalvelun arvosanalla 3,52 ja soinilaiset yrittäjät 3,17. Koko maan vastaava arvosana on 2,98 ja maakunnassa 3,16.

Kysely toteutetaan kahden vuoden välein. Koko maassa siihen on vastannut 10 400 yrittäjää.

–Tuloksesta voi tulkita, että yrityksille kunnissa tarjottavat palvelut ovat keskivertoa parempia, kun verrataan muuhun maakuntaan ja koko Suomeen. Tuloksista näkyy, että Etelä-Pohjanmaan kunnat ovat saaneet ylipäätään hyviä arvosanoja yrityspalveluista, kun verrataan koko maahan. Järvi-Pohjanmaalla tulokset olivat tätäkin parempia, joten palvelut ovat yrittäjien mielestä kohdallaan, toteaa Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien alueellisen toiminnan Järvi-Pohjanmaan kuntayhteistyön vastuuhenkilö Toni Harjula.

Yhtiössä kasvua ja kehittymistä

Alajärven kaupungin sekä Soinin ja Vimpelin kuntien yrityspalvelut tuottaa Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy (JPYP). Tänä vuonna yhtiöön lähti mukaan myös Lappajärven kunta. Lisäksi Evijärven kunnan kanssa ollaan käyty neuvotteluita syksyn 2019 aikana liittymisestä Järvi-Pohjanmaan yhteiseen elinkeinoyhtiöön JPYP:n

–Saamani palautteen mukaan yrittäjät koko alueella ovat erittäin mielissään siitä, että yhtiö laajenee ja sitä kehitetään jatkuvasti eteenpäin. Myös toimintaan ollaan oltu tyytyväisiä. Koronakriisissä elinkeinoyhtiöllä oli iso rooli yrittäjien eri tukipalveluiden käsittelyssä ja tiedottamisessa. Yhtiön hallinnoimia uusia hankkeita on alkanut tai alkamassa, joista on hyötyä yksittäisille yrityksille esimerkiksi aluemarkkinoinnin näkökulmasta. On tärkeää, että pienillä maaseutualueilla on yksi yhteinen nimittäjä, joka ajaa koko alueen etua ja vahvistaa koko seutukuntaa, Harjula lisää.

Kuntabarometri -kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti. Vastausten keräysaika oli 16.2.–13.5.2020, ja siinä arvioitiin toiminnan kehittymistä viimeisen kahden vuoden aikana. Edellinen kysely toteutettiin alkuvuodesta 2018.

Järvi-Pohjanmaan alueen paikallisyhdistykset: Alajärven Yrittäjät, Lappajärven Yrittäjät, Lehtimäen Yrittäjät, Evijärven Yrittäjät, Soinin yrittäjät, Vimpelin Yrittäjät

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.